Lessen%20bij%20leendert%20logo

Blijf lekker jezelf en zet een goede rit neer

Geschreven door in Praktijk lessen, Nieuws, Tips, Rijles naar een grote stad op 30 juli 2020

Regelmatig zag en zie ik ‘m rijden: de les-Volvo van Leendert. Of Roos zoals ik ‘m weleens gekscherend noem. Met het zwarte, driehoekige bord op het dak van z'n auto en, als het niet te koud is, een arm uit het raam is deze lesauto met vaste inwoner niet te missen. Over mijn keuze van rijschool heb ik ook nooit hoeven twijfelen. Vanaf het moment dat ik bewust over rijlessen zat na te denken stond het als een paal boven water; LessenbijLeendert gaat mij helpen mijn rijbewijs te halen. 

Starten met Leendert

Mijn eerste rijles, ik weet het nog goed, was op een regenachtige maandag in de voorjaarsvakantie. Twee dagen nadat ik officieel mocht beginnen met lessen was het zo ver. Terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam begonnen Leendert en ik de eerste beginselen van het autorijden te leren. Nou ja, ik dan. Leendert zat ernaast, uiterst geconcentreerd de koppeling te bedienen. Spanning had ik wel, maar Leendert zorgde ervoor dat die spanning snel naar de achtergrond verdween. Na een half uur voor ons huis kennis gemaakt te hebben met de auto gingen we op weg om de volgende leerling van Leendert op te halen, zoals gebruikelijk. Je wordt opgehaald en weer thuisgebracht, ideaal toch?

Toewerken naar het examen

Elke keer als ik weer rijles had stapte ik met veel plezier in de auto. En zo niet, zorgde Leendert daar wel weer voor. Zelfs als je op de afgesproken lestijd nog in bed ligt, blijft Leendert vrolijk. Maar, daar staat tegenover dat je wel voor een goede bak koffie moet zorgen, liefst bonen. En ja, zelfs mij is het overkomen dat m’n vader binnenkwam en zei: “Heb jij geen rijles? Leendert staat voor het huis!”

Van elke les heb ik genoten. Er zaten lessen tussen waarin het heel goed ging, maar ook lessen waarin het wat minder ging en ik flink op mezelf zat te mopperen. Hardop. Waarop Leendert zei: ”Weessies, nu ga je niet mopperen maar rijden.” Want ja, zo was Leendert ook. Gezellig waar het kon, duidelijk en direct waar het moest. 

De leukste rijlessen waren die naar Utrecht. Twee keer heb ik een les naar Utrecht gedaan, waarvan eén keer met een goede vriend die ook bij Leendert lest(e). Je moet er vier uur voor uittrekken maar dan heb je wel een bak aan indrukken en ervaringen. Erg intensief maar ontzettend leerzaam. Een tip voor alle (toekomstige) leerlingen van LessenbijLeendert, ga een keer naar een grote stad als daar tijd voor is! 

Spanning ten top

Met achtentwintig lessen achter de rug en de nodige tips van Leendert ging ik het examen in. Het eerste stressmomentje was er al vroeg. Toen Leendert en ik bij het CBR een onbekende examinator zagen, zei Leendert, nuchter ingesteld zoals altijd, zei: "Ik kan je geen specifieke tips geven wat betreft de examinator, maar blijf maar lekker jezelf en zet een goede rit neer." 

Nou, die rit verliep niet zo soepel als ik gehoopt had. Met de aanwezige spanning en onzekerheid maakte ik onnodige fouten en beging ik zelfs een flinke snelheidsovertreding. Maar ondanks dat gingen er ook een heel aantal dingen goed! Zelfs de bijzondere verrichtingen, die we van tevoren veel geoefend hebben maar waar ik van tevoren geen goed gevoel over had, gingen beter dan gedacht.   

Toen we weer terug waren bij het CBR en terug liepen naar de zaal van de examinatoren dacht ik bij mezelf: "Dit was ‘m niet, ik ben gezakt, dat kan niet anders. Maar niets was minder waar. Geslaagd! In één keer! Ik kon het niet geloven. En dat op m'n verjaardag. Dubbel feest! 

Kom lessen bij Roos!

Twijfel je nog? Of je al wel wilt beginnen met rijlessen? Of wil je al wel beginnen, maar weet je nog niet bij welke rijschool? Ga LessenbijLeendert! Leendert zorgt ervoor dat je plezier in de lessen krijgt, en nog eens goed leert rijden ook. Met zijn manier van werken, die hij heel persoonlijk op mij aanpaste, heb ik bereikt wat ik wilde bereiken met lessen: goed leren rijden en tegelijkertijd ook plezier in de lessen hebben. Dat is waarom ik heb gekozen voor LessenbiijLeendert!

Dit verhaal werd geschreven door een enthousiaste leerling. Ook enthousiast geworden? Meld je dan aan voor rijles. Aanmelden voor rijles doe je hier.  

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: