Lessen%20bij%20leendert%20logo

Gladheid en veilig leren rijden met je rijschool

Geschreven door in Praktijk lessen, Nieuws, Afstand en bumperkleven op 9 februari 2017

Gladheid in Apeldoorn

Vandaag en gisteren sloeg de gladheid weer toe. Wat doe je dan als rijschool in Apeldoorn? Juist, je neemt je leerlingen mee op avontuur. Een paar rondjes over de slipbaan van het verkeersveiligheidscentrum. Door woonwijken met 'veuls te gladde' straten.

Help, mijn auto grijpt in!

Je laat je leerlingen ervaren hoe de moderne auto ingrijpt met systemen als ABS (antiblokkeersysteem) en DSTC (tractiecontrole). Het ABS houdt de lesauto met name bestuurbaar als geremd wordt. Het antiblokkeersysteem zorgt ervoor dat de wielen niet slippen en de wielen dus blijven draaien. De tractiecontrole zorgt ervoor dat (een van) de wielen niet gaat spinnen (doordraaien) als je wilt wegrijden.

Bewustwording

Vandaag hebben we dat dus ervaren in Barneveld op de slipbaan. Dat kan ik je trouwens echt aanraden om een keer te doen, zo'n dag onderdompelen in de praktijk van remmen, grip houden en kwijtraken - zei hij als oud-werknemer ;-)  Veel awareness, bewustwording, zeg maar. Wat kan je auto wel en wat niet. Het randje is soms net één of twee kilometer te hard. Dan zie je wel weer eens hoe nuttig het is dat je met LessenbijLeendert leert om goed afstand te houden tot de auto's voor je. Als je dat altijd al doet, heb je met gladheid geen noemenswaardige problemen.

Tonronding

Daarnaast zagen we het ook in de Schopenhauerstraat in Apeldoorn, dat was dus echt een grote glijbaan. Daar werken de systemen ook. Echt 'leuk' (gevaarlijk) wordt het als de weg een zogenaamde tonronding heeft. De weg loopt dan voor de afwatering een beetje bol naar beide kanten af. Als je auto de grip verliest, dat glijdt 'ie zo opzij tegen het trottoir. De lesauto ging overigens niet zover hoor... haha. We voelden alleen wel heel duidelijk dat de achterkant wat opzij glijd en dat er dan geen houden meer aan is.

Veilig leren rijden met je rijschool

Mocht jij nou ook ideeën opdoen voor tijdens jouw rijles, of wil je je aanmelden voor het (op proef) meemaken van rijles die verder gaat dat alleen het rijbewijs... . Die je opleidt voor het leven en niet alleen voor je roze kaartje.

Meld je dan aan bij LessenbijLeendert. Je kunt hier klikken voor het inschrijfformulier. Je mag me ook gerust even bellen om te overleggen. Mijn nummer is 06-45307248. Persoonlijk is ook even prettig, toch?

De Schopenhauerstraat als reallife slipbaan
Op de slipbaan met je rijschool Lessen bij Leendert
Op de slipbaan met LessenbijLeendert

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: