Lessen%20bij%20leendert%20logo

Rijles buiten Apeldoorn - Amsterdam (21)

Geschreven door in Praktijk lessen, Nieuws, Files en ongevallen , Kijken, waarnemen, Video's, Rijles naar een grote stad op 24 juni 2016

Rijles in Amsterdam, klinkt niet verkeerd toch?

Jaja met rijles naar Amsterdam. Klinkt niet verkeerd toch?! ;) Als je bij Leendert lest, kan dat natuurlijk! Om half 9 werd ik opgehaald door Denise en toen door naar Amsterdam!

Over de snelweg en in de file

Nadat Denise het eerste stukje had gereden, mocht ik verder rijden. Best wel even raar om direct op de snelweg in te voegen. Als je naar Amsterdam gaat, is de kans groot dat je in de file komt. En dat was bij ons dus ook het geval. Afstand houden, goed en ver vooruit kijken is dan belangrijk. Dus niet nog even goed wakker worden, maar goed opletten.

Wisselbaan richting Amsterdam/Schiphol

En toen over de wisselbaan. Goed opletten, ook al is het maar één rijstrook. Even lekker doorrijden en geen verkeer dat je inhaalt. Maar dan moet je ook weer van de wisselbaan af. Maar liefst vijf rijstroken opschuiven om vervolgens de afslag te nemen.

Mooie en drukke binnenstad

De drukke binnenstad in. Dan moet je echt ogen van voor en achteren hebben. En als je staat te wachten voor het stoplicht, moet je zorgen dat de fietsers langs je auto kunnen. Anders kloppen ze op je raampje om te vragen of je iets naar links wil gaan, zodat ze er langs kunnen. Alles voor een goede doorstroming van het verkeer ;) En natuurlijk de tram. Daar moet je ook goed op letten, want die heeft natuurlijk voorrang. En niet te vergeten, je moet ook genieten van de mooie gebouwen om je heen ;)

Een beetje moe

Toen we al een groot gedeelte van de dag in Amsterdam hadden gereden, mocht ik nog even zelfstandig de binnenstad weer opzoeken. Ik was al een beetje moe en dat was te merken ook. Ik reed per ongeluk een doodlopende straat in, waardoor we wel mooi over het IJ konden kijken :) Tja, dat krijg je als je zo’n gezellige en leerzame dag hebt gehad in Amsterdam.

Groetjes, Hanneke


Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: