Lessen%20bij%20leendert%20logo

De tweede editie van de officiële Lesauto-toertocht! (Afgelast ivm coronavirus)

Voor wie?

Voor rijbewijskandidaten die het leuk en ook wel een tikkie spannend vinden om samen met anderen een lange uitdagende rit te maken nog voordat ze het examen hebben gedaan.

Voor mensen die bezig zijn om goed te leren autorijden. Dat mag wat kosten, het is geen weggegooid geld.

Voor leerlingen die in hun zoektocht naar hun rijbewijs geen genoegen nemen met een roze pasje, maar méér willen leren en ontdekken dan wat nodig is om te slagen.

 

Wat gaan we doen?

We gaan een toertocht met lesauto’s doen. We noemen het een ‘lesautotoertocht’. De eerste lesautotoertocht is inmiddels achter de rug (zaterdag 19 oktober 2019) en de eerstvolgende valt op zaterdag 28 maart 2020.

De eerste lesautotoertocht heeft de vakbladen zeker gehaald, kijk maar:

Lesautotoertocht op Rijschoolpro.nl

De toertocht in Rij-instructie.nl

Naar aanleiding van de ervaringen van de vorige editie kunnen we met zekerheid stellen dat dit de enige officiële Lesautotoertocht binnen Nederland is. 


Hoe gaan we dat doen?

We maken een spannende toerrit van bijna 300 kilometer. Het wordt een hele dag: we starten om 9:00 in Apeldoorn bij Hotel Apeldoorn (Landgoedlaan) en hopen daar rond 17:00 weer terug te zijn.

We gaan met drie leerlingen per lesauto plus je instructeur en we wisselen regelmatig van bestuurder, zodat iedereen voldoende aan z’n trekken komt.

Deze toertocht gaat door steden, door bos, over hei, langs rivieren en natuurgebieden.

We volgen alle wegen die er zijn: asfaltweg, zandweg, grindweg, hobbelweg, gat in de weg. ;-) 

We doen onderweg oefeningen die met hoog niveau autorijden te maken hebben, zoals elkaar volgen, inhalen, hellingen, het betere bochtenwerk etc.

We stoppen geregeld. De ene keer stoppen we wat korter, wisselen, en weer dóór, de andere keer wat langer om wat te eten en/of te drinken of rond te kijken. Je krijgt de tijd om te genieten wat er om je heen gebeurt.

Genieten van een Lunch bij een middeleeuws kasteel. De laatste stop gaan we met z’n allen door de McDrive.

Je telefoon gaat alleen aan om foto’s te maken. Je social gaat uit en je bent lekker aanwezig om ook van de anderen te leren. In de pauzes gaat echte social aan en maak je leuk contact met de andere bestuurders.

Je hoeft alleen je identiteitsbewijs mee te nemen.

 

De investering

Voor alles wordt gezorgd. Alle kosten voor eten en drinken zijn inbegrepen. Iedereen betaalt hetzelfde tarief: 29.50 per uur. De dag gaat circa 8u lang worden; als het uitloopt betaal je niet meer. De dag kost elke leerling dus 236,00.

Je kunt je in overleg met je instructeur op deze website aanmelden. De factuur loopt via deze website. Je aanmelding is compleet als je betaald hebt. Je instructeur ontvangt via deze website de vergoeding voor zijn kosten.

 

De voordelen

Het wordt een veelzijdige, leuke en enerverende dag met alleen maar gepassioneerde mensen die goed willen leren autorijden.

Een telefoonloze dag met echte aandacht voor jou, je leerproces en leerontwikkeling.

Je leert allerlei lessen uit je rijles in de praktijk toepassen, alsof je je rijbewijs al hebt.

Je doet een duurtest in je eigen lesauto en pakt alle mogelijke onderwerpen die je in de les al een keer hebt gehad.

Je rijvaardigheid en je inzicht groeien in een dag naar een rijlevel dat niemand kent voor het rijbewijs. Je zelfvertrouwen groeit met je rijlevel mee. Naar een niveau van bewustwording van risico’s en gevaar.

Je leert hoe het is om in toertochtverband te rijden, een mooie voorbereiding voor een toertocht ná het halen van je rijbewijs.

Op deze onvergetelijke dag wordt je op gebied van food & drink in de watten gelegd: er wordt voor alles gezorgd.

Er wordt een onvergetelijke dag aan je agenda toegevoegd. Je voelt dat je lééft.

 

FAQ

Hoe lang zit ik zelf achter het stuur?

De dag duurt ongeveer 8 uur. We gaan met drie leerlingen per lesauto. We delen de tijd die je achter het stuur zit met z’n drieën. Iedereen komt dus ongeveer 2 uur en 3 kwartier zelf achter het stuur. Het leereffect is natuurlijk veel groter, want je kijkt en doet met andere mee. "Je komt echt uit de sfeer van de lesauto", zegt Vera, "het voelt helemaal niet als les, maar je leert wel ontzettend veel. Ik ben er ook veel minder moe van, lijkt wel."

Ik kan niet op 28 maart. Komen er nog meer lesautotoertochten?

Ja, als deze tocht een succes wordt, gaan we deze toertocht weer herhalen. Niets is zeker, ook niet of deze toertocht in deze vorm herhaald wordt. Schrijf je gewoon in en ga het meemaken.

Wat kost de dag me?

Je kunt natuurlijk beter eerst kijken naar wat de dag je oplevert. Het levert je een hoop verkeerslessen en ervaring op. Daarnaast een hele leuke dag met gelijkgestemden. Die investering geeft je zelfvertrouwen een enorme boost. Dat is goud waard. Je eerste volledig maandloon in een baan is zo tussen de 1100 en 2200. Tegen die achtergrond is 236,00 een kleine investering.

Toch vind ik 236,00 wel een hoog bedrag.

Dat kan. Dat vinden wij ook. We moesten er best even aan wennen toen we alle kosten bij elkaar op telden. Daarom laten we ook niet iedereen meegaan. We willen dat je er echt alleen komt om alles uit je dag te halen; anders moet je niet meegaan. Dat is ook de reden dat je er met je volle aandacht bij bent. En dat je instructeur ook alles geeft, wat hij heeft.

Kan ik ook een vriend of vriendin uitnodigen zodat we samen gaan?

Ja! Natuurlijk mag je mensen uitnodigen. Wel moeten ze natuurlijk les ontvangen van jouw instructeur als je in hun lesauto mee wilt rijden.

Hoeveel auto’s gaan er mee?

We gaan met maximaal 7 auto’s. We hebben dus een groep van 7 auto’s x 3 leerlingen plus instructeur, dus we zijn met 28 enthousiaste mensen.

Wat is ook alweer het doel van de dag?

Het doel is om in een intensieve onderdompeling in het verkeer met moeilijkere oefeningen veel te leren over autorijden en op een leuke manier met gelijkgestemde jongelui een gave toertocht te maken.

Is er nog een goed doel aan deze tocht verbonden?

Ja, een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel.

Kan ik me dan ook laten sponsoren?

Ja, dat staat je vrij! Je mag je ouders of familie best vragen of ze je willen sponsoren. Een gedeelte van de opbrengst gaat namelijk naar een goed doel. Enne... Is jouw ontwikkeling ook geen goed doel? ;-)

Ik heb een dieet. Wordt er rekening met mij gehouden?

Ja, dat kan. Je kunt bijvoorbeeld opgeven dat je een allergie hebt of vegetarisch leeft. We proberen deze dag voor iedereen ons best te doen.

Ik ben enthousiast! Hoe kan ik me aanmelden?

Door middel van het formulier op deze pagina kun je je aanmelden. Schrijf in het veld opmerkingen: ik wil mee!

Ik heb toch nog wat vragen. Kan ik die hier kwijt, of moet ik dat vragen aan mijn instructeur?

Je mag je instructeur vragen stellen en je mag je vragen stellen via het berichtenveld hiernaast. Ook kun je de organisator bellen via 06-4530 7248.Nog geen afbeelding.

uitgebreide luxe lunch bij kasteel doorwerth
De officiele Lesautotoertocht van Nederland
Je krijgt hier geen bonuspunten voor hoor!

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: