Lessen%20bij%20leendert%20logo

Theorie: leuk, leerzaam, levensbelangrijk

Steeds vaker zakken rijbewijskandidaten voor het theorie-examen. Afgelopen halfjaar (2014) zakte ruim 60%(!). Het CBR pakt fraude keihard aan, de examens zijn veel minder voorspelbaar geworden en tegenwoordig wordt de theorie individueel afgenomen in plaats van klassikaal.

Daardoor is simpelweg stampen van oefenexamens en het doorbladeren van theorieboekjes vaak niet meer voldoende als voorbereiding. Je moet de stof en de situaties echt begrijpen om goed beslagen ten ijs te komen. Heel veel rijscholen bieden als onderdeel van de complete rijopleiding ook een uitgebreide theorietraining. Vraag daarnaar en maak gebruik van de mogelijkheden; vaak hoef je het voor de kosten niet te laten, want elke keer opnieuw weer examen doen kost ook geld!

(Bron: Bovag)

Terwijl theorie zo leuk is!

Als jij in de praktijk de verkeersborden tegenkomt die je uit de theorie herkent, wordt het herkennen van voorrangskruispunten –om maar een voorbeeld te noemen– al een stuk eenvoudiger. Zo wordt leren zelfs leuk. Het gaat niet alleen om de kennis en vaardigheid, maar ook om verkeersinzicht. Het onderdeel gevaarherkenning is dan ook van levensbelang. Zo wordt leren dus ook belangrijk.

En als je met leren snel begint nadat je met de praktijk gestart bent, bevordert dat dus je slagingskans voor zowel je praktijkexamen, als voor je theorie-examen.

Leerzaam

Om jou de beste basis te geven voor de praktijkles, biedt LessenbijLeendert jou een complete online theorie-opleiding. LessenbijLeendert werkt samen met iTheorie. Het online leerpakket van iTheorie bestaat uit een compleet digitaal theorieboek vol theorie en oefeningen, maar liefst 50 theorie-oefenexamens, 100 lesfilms over gevaarherkenning en 60 instructiefilms voor de praktijkles. De vraagstelling sluit goed aan op de vraagstelling van het CBR. Vraag na de start van je praktijklessen hoe je kunt beginnen met leren. Ben je toch gezakt voor het theorie-examen? Dan kun je gratis gebruik maken van de herhalingscursus. Je kunt dan nogmaals alle theorie-examens opnieuw oefenen.

Onderdelen theorie-examen

  • Gevaarherkenning (25 vragen, waarvan je er 13 goed moet hebben)
  • Verkeerskennis en inzicht (40 vragen, waarvan je er 35 goed moet hebben)

Voor het onderdeel gevaarherkenning moet je dus een rapportcijfer 5,6 hebben, en voor het tweede onderdeel moet je minimaal een 8,8 hebben. Dan is een goed pakket en daar serieus mee aan de slag gaan dus geen overbodige luxe!

Na de cursus

Na de cursus kun je jezelf bij het CBR aanmelden voor een theorie-examen, of wij kunnen dat voor je reserveren. Er is (tegen een kleine meerprijs) een mogelijkheid tot een langer examen. Misschien wil je dit omdat je last hebt van faalangst of omdat je autisme of dyslexie hebt. Je theorie is 18 maanden geldig. Je moet je theorie gehaald hebben voordat je een tussentijdse toets of examen kunt aanvragen bij het CBR.

Wanneer kun je het beste je theorie halen?

itheorie-banner klein
Leender Roos Rij Instructeur Apeldoorn

Neem contact op!

Contactgegevens

Leendert Roos

Turfbergweg 34
7348 BC  Radio Kootwijk
Tel: 06-4530 7248
info@lessenbijleendert.nl