Lessen%20bij%20leendert%20logo

Wat kun je thuis doen aan je rij-opleiding?

Ha wat leuk! Je hebt kennelijk de weg gevonden naar de gratis tips om thuis wat aan je ontwikkeling als automobilist te doen. 

Fijn dat je hier bent. 

Ik heb een aantal tips. Deze tips kosten wel tijd, maar geen geld. Ik ben heel benieuwd of je wat aan een tip hebt gehad. Ook wil ik je vragen om na te denken over wat je zelf voor tip kunt toevoegen. Moet je nog aan het werk ook...


Tip 1: Boetes.nl

Ga op onderzoek binnen boetes.nl en zoek uit hoe erg iets is als je wat verkeerd doet. In z'n algemeenheid geldt: hoe slechter je daad, hoe hoger de boete. Wat niet wil zeggen dat de kleinste boetes geen overtredingen zijn haha! Zo werkt het niet. 

Maar zorg dat je inzicht krijgt in hoe erg een snelheidsboete is bij werkzaamheden, op of juist niet op de autosnelweg, bij bumperkleven. Rood licht, fout parkeren etc. etc. 

Boetes.nl


Tip 2: Slechtste chauffeur #SCVN

Kijk een serie afleveringen van de slechtste chauffeur van Nederland (genre amusement). Kort gezegd: een programma waarin belabberde chauffeurs en brokkenpiloten proberen wat aan hun rijstijl te doen. De eerste drie jaar met Ruben Nicolai op BNN en sinds de laatste zeven jaar met John Williams op RTL 5. Het is soms hilarisch maar meestal tenenkrommend grappig. Af en toe lijkt het zelfs in scene gezet, maar het is in ieder geval een ander gezichtspunt om dingen op te steken voor jou als aspirant-automobilist. Laat ik je maar nooit hoeven opgeven!

Alhoewel: een aardige collega van mij (Patricia Nijman, Team Nijman Rijopleidingen) geeft daar tips over rijstijl. Ook van haar kun je zeker wat leren!

De slechtste chauffeur


Tip 3: Gedachteloos schakelen 

"Je moet gedachteloos kunnen roeren in dat potje", hoorde ik een keer van een andere rijschoolhouder. Nou, dat kun je, uiteraard in overleg met je ouders, zeker leren zonder dat je autorijdt. 

Ga maar eens in het donker in de auto zitten en schakel. Wees voorzichtig, trap de koppeling in en houd die ingetrapt. Schakel van 1 naar 2, naar 3, naar 4, naar 2, naar 3, naar 4, naar 5, naar 2, naar 3, naar 1. Herhaal dit totdat je een minuut of tien tot een kwartiertje goed hebt geoefend.

Maak met je ogen dicht in gedachten een ritje door de stad, door het dorp, over de snelweg, en what-ever wat voor rit je ook maar wilt doen. Je kunt er in je fantasie ook nog achteruit rijden in meenemen, doordat je bijvoorbeeld -oeps!- verkeerd bent gereden! Dat wordt keren, haha!!


Heb je al genoeg tips, of wil je er nog meer? Stuur dan een emailtje naar info@lessenbijleendert.nl voor de volgende 3 tips. Misschien kun je dat wel even combineren met een zelfbedachte tip, die ik dan weer op de website kan bijplaatsen. Doe jezelf en je vrienden een lol en deel deze pagina, zodat ook zij gratis bezig kunnen blijven met autorijden. 

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: