Lessen%20bij%20leendert%20logo

2toDrive

Geschreven door in Praktijk lessen, Theorie lessen, Nieuws, Tips, Internetmarketing, 2toDrive op 6 november 2019

Met je 17e je rijbewijs halen! Zie je dat ook wel zitten?
Vanaf 16,5 jaar mag je LessenbijLeendert. Vanaf 17 jaar mag je examen doen en tot 18 jaar onder begeleiding van een coach (je vader, moeder, opa, tante, etc.) rijden. Daarna mag je zelfstandig de weg op. 
Met deze nieuwe wetgeving mag je:

  • vanaf 16 jaar theorie-examen doen. Het theoriecertificaat blijft 1,5 jaar geldig.
  • Vanaf 16,5 jaar rijlessen nemen
  • vanaf 17 jaar tot 18 jaar onder begeleiding rijden, hiervoor mag je 5 personen opgeven die minimaal 27 jaar zijn en 5 jaar in het bezit moeten zijn van het autorijbewijs.
  • vanaf 18 jaar mag je alleen in de auto rijden.

Voor- en nadelen

Je mag lekker vroeg beginnen met rijden. In andere landen is aangetoond dat deze vorm het aantal ongelukken onder de beginnende bestuurders fors daalt. Je mag niet voordat je 18 bent alleen rijden. Doe je dat toch en je wordt aangehouden, dan wordt je rijbewijs ingevorderd en mag je pas weer vanaf je 18e opnieuw het rijbewijs halen, inclusief theorie. Degene die zich als begeleider opgeeft moet daarbij ook beseffen dat dit een verplichting met zich meebrengt. De beginnend bestuurder zal veel kilometers moeten maken om ervaring op te doen en hij of zij zal dus ook regelmatig een beroep op u doen.

De coach

Als coach/ begeleider zul je veel naast jouw pupil zitten. Wat zijn de do’s en de don’ts? De jonge bestuurder heeft bewezen rijvaardig genoeg te zijn om te slagen voor het examen en zich verder te ontwikkelen tot een goede bestuurder. Natuurlijk kan diegene rijden. Maar uw (klein)kind, bekende in uw auto? Nu zit u erbij. Je ziet wat er gebeurt. De jonge bestuurder weet dat je oplet.
Dit heeft voordelen, maar ook nadelen. Zo zal er vaak een beroep op u worden gedaan om mee te gaan en mag je niet drinken wanneer je coacht. 
Toch heeft deze aanpak zich in andere landen bewezen op het terugdringen van ongevallen in deze risicogroep. Het is dus belangrijk dat je als coach op een juiste manier hiermee omgaat, zodat er een positieve uitwerking  plaatsvindt op het rijgedrag van uw pupil. En misschien steekt u er zelf ook nog wat van op.

Afspreken?

Afspreken met LessenbijLeendert is heel gemakkelijk. Wil je er meer over weten, of heb je er vragen bij, die nu nog niet beantwoord zijn? Dan kun je ons mailen op info@lessenbijleendert.nl of je belt ons op 06-4530 7248.



Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: