Lessen%20bij%20leendert%20logo

Apeldoorn wordt fietsstad

Geschreven door in Nieuws, Kijken, waarnemen, Tips op 15 juni 2016

Gemeente Apeldoorn,

Wat leuk dat Apeldoorn zich opmaakt om mee te doen aan verkiezing fietsstad 2017. Dat is best een ambitieus plan. Je moet met veel ideeen komen en je moet ze ook nog waarmaken. Aangezien ik een groot voorstander ben van gezond bewegen ;-) mag ik misschien als eenvoudig rijinstructeur ook een paar ideeen geven.

Fietsers op de rotonde

Zou het een idee zijn om de rotondes in Apeldoorn allemaal een klein beetje aan te passen, zodat elke rotonde er hetzelfde uitziet? Nee, dan bedoel ik niet qua uiterlijk dat alle rotondes op elkaar gaan lijken. Liever dat elke rotonde zijn eigen kunstwerk krijgt. Da's beter voor de herkenbaarheid. "Welke rotonde bedoel je dan?" "Oh, die met die grappige fontein?" "Ja die!"

Nee, ik bedoel qua voorrang. Nu mogen fietsers op de ene rotonde niet 'tegen de richting in' fietsen en op de andere rotonde wel. Maak het alstublieft allemaal op dezelfde manier. Dat lijkt me al een stuk fietsvriendelijker en voor de automobilisten ook wel makkelijk.

Rotonde Zwevende Maagden

O ja, en als we het toch over rotondes hebben: wilt u alstublieft de feestrotonde met die zwevende maagden, "Welke? Oh die!" "Ja die" niet vervangen voor verkeerslichten. Dat lijkt me voor fietsers een ramp! Zeker omdat daar diverse basisscholen in de buurt zitten. Het lijkt me voor al die lieve kindertjes geen pretje als het licht op rood staat met het weer van vandaag. En ook raken we dan onze 'feestrotonde' kwijt. Niet dat ik daar persoonlijk gebruik van maak(te), maar ik gun een ieder zijn feestplek.

Fietsstroken vergroten

Als het binnen de kaders van de wet uitvoering past heb ik nog een vraag. Bij kruispunten met verkeerslichten kom ik nog wel eens een grotere fietsopstelplaats tegen voor de stopstreep. Noem je zoiets een OFOS? Opgeblazen Fiets Opstel Strook? Ja dat! Is het mogelijk om daar een langere versie van te maken? Zo kunnen er meer fietsers op. Nu komen ze vaak bijna de neus van mijn auto 'afhakken' als die OFOS weer een keer vol staat. Het lijkt me lekker fietsvriendelijk. En voor de auto's maakt het volgens mij niet zoveel uit. Of ziet u daar een groot bezwaar, gemeente Apeldoorn?

Fietsstraat

Ik heb al eerder geschreven over een fietsstraat. Die kennen we als zodanig nog niet in Apeldoorn. Maar misschien kunt u daar wat mee? Ik zal voor de herinnering nog even de link geven: http://www.lessenbijleendert.nl/posts/fietsstraat

Meer fiets-ideeën

Mocht ik nu nog meer ideeën krijgen kan ik die dan ook bij u kwijt? Ik heb namelijk wel vaker van die momenten dat ik even mijn inspiratie kwijt moet. Trouwens, als u hierover even wilt praten, dan nodig ik me bij deze vast uit voor een leuk gesprek bij mij thuis of in uw kantoor. Bel me gerust op 06-4530 7248 of stuur een appje.

Met vriendelijke groet,

Leendert (LessenbijLeendert)Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: