Lessen%20bij%20leendert%20logo

Joehoe! Christine slaagt voor rijbewijs!!

Geschreven door in Geslaagde leerlingen, Nieuws, Kijken, waarnemen op 3 juni 2016

Vandaag ben ik geslaagd voor mijn rijbewijs bij het CBR in Apeldoorn. "Retteketet! Hatseflats! Joehoe!" Gehaald dat rijbewijs! Nu mag ik lekker zelf autorijden!

Waar ga je autorijles volgen?

Ja! Autolessen leuk, maar waar ga je autorijles volgen. Het aanbod is nog al groot in Apeldoorn. Via mond-tot-mondreclame kwam ik bij Leendert terecht, hij vertelde wat hem onderscheidt met andere rijscholen in Apeldoorn en ik was om, bij Leendert wil ik wel lessen. 

Op ontdekkingstocht, niet alleen in Apeldoorn

Zodoende heb ik aardig wat uurtjes met Leendert 'rondjes gecrost'. Niet alleen door Apeldoorn, maar ook door Nijmegen waar ik studeer. Ook naar Amersfoort en Vaassen en kleine pietepeuterige plaatsjes waar ik nog nooit geweest was. Echt tof, op ontdekkingstocht in eigen land. Omdat ik in zo veel verschillende plaatsen geoefend had, durf ik nu overal wel te rijden! 

Uitleg op 't witte bordje

Alleen maar rondjes rijden, echt niet! Even auto aan de kant en hups, daar kwam zijn witte tekenbordje weer te voorschijn. Hij tekent dan op zijn eigen manier uit hoe de situatie eruit ziet. "Snap je het nog? Heb je hier nog vragen bij?" Nu oefenen maar. Zo krijg je het wel onder de knie hoor. ;-)

Bewust leren waarnemen

Het moeilijkst vond ik om bewust waar te nemen, ik reed vaak in mijn eigen coconnetje en had daardoor niet het volledige zicht op de verkeerssituatie. Ik heb geleerd door middel van de dingen die ik zag in het verkeer hardop te benoemen, bewuster met het verkeer om te gaan. Misschien niet alleen met het verkeer, het is best wel toepasbaar op alle facetten van je leven denk ik.

Blije Boost

Maar naast het moeilijke, vond ik het rijden ontzettend leuk. Elke keer als ik een stukje overwonnen had, gaf dat een enorme boost. Echt, ik ben zo blij! Ik maakte echt een klein vreugdedansje bij het CBR!

Halen dat rijbewijs!

Retteketet, ik heb nog wel een boodschap voor degenen die nog hard op zoek zijn naar een rijschool, voor gedegen autorijles moet je toch echt bij Leendert zijn jongens! En moet je praktijkexamen gaan doen? Ga niet rijden voordat je jezelf prettig voelt in de auto, die examinator wacht wel! Jij zit achter het stuur, dus bestuurt. Hatseflats, halen dat rijbewijs! 


Christine haalt rijbewijs!
Christine geslaagd!

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: