Lessen%20bij%20leendert%20logo

Denise, de laatste die slaagde in 2016! Lessen bij Leendert

Geschreven door in Geslaagde leerlingen, Nieuws, Parkeren, Kijken, waarnemen, Rijles naar een grote stad op 30 december 2016

De laatste die geslaagd is in 2016!

Een aantal maanden geleden begon in met mijn autorijlessen. Het was voor mij natuurlijk geen vraag bij wie ik zou gaan lessen, dat zou mijn oom zijn. Ik had er heel veel zin in, en dat was helemaal terecht. Ik had heel veel leuke lessen gehad, en ik heb veel gezien vanuit de auto.

Wat ik leerde in Amsterdam

Het is ondertussen bekend dat (oom) Leendert iedereen graag een dag naar Amsterdam laat gaan. Ik ben zelf al vrij vroeg in de opleiding naar Amsterdam gegaan, toen ik ongeveer 11 lessen had gehad. Wat ik van Amsterdam erg goed geleerd heb, is snelle wegrijden bij verkeerslichten :-). Ook heb ik in Amsterdam heb ik leren fileparkeren. Wat ik er ook wijzer van ben geworden, is dat ik erg blij mee was dat ik gewoon lekker in Apeldoorn mocht afrijden. Als je nu nog rijles hebt, en je zit erover te twijfelen om naar Amsterdam te gaan, raad ik het je echt aan! Leendert maakt er namelijk een hele gezellige dag van!

Mijn theorie gelukkig in één keer gehaald

In de zomervakantie heb ik hard geoefend op mijn theorie-examen. Gelukkig heb ik dat in één keer gehaald, en daarna begon voor mij het harde werken. Ik vond de praktijklessen daarna moeilijker worden, omdat er meer bij komt ‘kijken’ dan alleen gas geven en sturen. En dan vooral de nadruk op kijken ;-). Dat vond ik erg lastig, net als het vooruit plannen bij het autorijden.

De tips uit de tussentijdse toets zorgden bij mij voor rust in het examen

Toen kwam Leendert met het nieuws dat ik twee weken later een tussentijdse toets kon afleggen, omdat er een gaatje was gekomen. Dat heb ik gedaan, en ook daar heb ik heel veel geleerd. De tussentijdse toets zie ik echt als een kans om te leren. Vooral omdat je jezelf dan beter voorbereidt op, dat er iemand anders naast je in de auto zit dan Leendert. Je weet van binnenuit hoe het CBR werkt en je krijgt gratis goede tips. Daarnaast heb je de kans om de vrijstelling binnen te halen, dat zorgt voor meer rust tijdens je examen. Maar ik denk dat het belangrijker is om er wat van te leren, dan om de vrijstelling te halen.

Focus op aandachtspunten

Toen ik de vrijstelling had, was het focussen op de aandachtspunten die ik van de examinator had gehoord. Het gaf me een relaxt gevoel dat ik niet meer hoefde te parkeren of omdraaien. En als ik per ongeluk verkeerd gereden was, was het standaard: ‘Omdraaien hoeft niet meer, ik heb al een vrijstelling.’ Zo was er veel aandacht voor de andere leerpunten.

Veel lol gehad samen, maar ik weet dat ik nu veilig op weg kan!

Ik heb veel geleerd van oom Leendert, en ik ben er blij mee dat ik dankzij hem weet dat ik veilig de weg op kan! Het is heel gezellig met de rijlessen, maar er is ook ruimte voor serieuze onderwerpen. Hij weet de rijlessen op een leuke manier te brengen, en we hebben heel veel lol gehad samen!

En nu op naar mijn motorrijbewijs!!

Succes Denise met je rijbewijs, en onthoud dat doodlopende straatjes inrijden niet hoeft, hè...! ;-)

Net als Denise slagen voor rijbewijs? lessenbijleendert!

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: