Lessen%20bij%20leendert%20logo

Dus, veel plezier in Amsterdam! Rijles met LessenbijLeendert

Geschreven door in Praktijk lessen, Nieuws, Kijken, waarnemen, Rijles naar een grote stad, Concentratie op 21 maart 2017
Scrol voor een VIDEO naar ONDERAAN deze blog

Goede reden voor rijles bij Leendert

Er zijn veel goede redenen om te gaan lessen bij Leendert, maar één daarvan is toch wel dat hij zijn leerlingen een dagje meeneemt naar Amsterdam! Na heel wat rijlessen in en rond Apeldoorn was het afgelopen week ook voor mij zover. 

In deze blog deel ik 6 lessen die ik leerde van mijn dagje Amsterdam. 

1. Niet twijfelen – doen! 

In Apeldoorn kun je soms nog even blijven twijfelen en kijken of je een straat wel of niet in zult rijden. In Amsterdam is dat niet aan te raden. Je blokkeert al snel de weg en als jij niet je voorrang neemt gaat een ander voor je langs. Naast voorzichtigheid is ook een beetje assertiviteit geboden!

2. Kijken, kijken, kijken!

In Amsterdam gebeurt er van alles om je heen; er zijn veel meer wandelaars, fietsers, brommers, motors, auto’s, bussen, trams en taxi’s dan in Apeldoorn. Het is dus belangrijk dat je je niet af laat leiden en overzicht houdt!

3. Plannen!

Zelfs een rotonde kan in Amsterdam al een heel ingewikkelde verkeerssituatie zijn. Het is dus van belang dat je op tijd overziet welke keuzes je straks moet gaan maken om de juiste afslag te nemen!

4. Bijzondere manoeuvres!

Mogelijkheden om bijzondere manoeuvres te oefenen in Amsterdam zijn er overal maar als je ze daar kan (fileparkeren in een drukke straat terwijl auto’s, trams en fietsers langs je heen zoeven of op je staan te wachten, een halve draai op de Dam, of steken tussen de grachtenpanden) dan kan je ze overal!

5. Concentratie!

Als je een dag weggaat rijd je ineens heel wat meer uren achter elkaar dan normaal. Hierdoor ontdek je wat dit doet met je concentratie en aandacht voor het verkeer.

6. Je kunt het best!

Tijdens mijn dagje Amsterdam heb ik ongelofelijk veel nieuwe dingen meegemaakt zoals door een tunnel rijden, file rijden, ingewikkelde rontondes, rekening houden met trams en zo kan ik nog wel even door gaan. Gelukkig merkte ik tijdens het rijden dat het (met wat tips van Leendert) best ging! In Amsterdam zie je pas wat je echt kunt en wat je nog wilt leren.

Dus, veel plezier in Amsterdam!

Rijles over het Damrak in Amsterdam met LessenbijLeendert
Tijd voor een korte pauze op het kerkplein van de Noorderkerk in Amsterdam.
Dus, ga succes in Amsterdam!

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: