Lessen%20bij%20leendert%20logo

Een borreltje voor de zenuwen - en... in 1x geslaagd!

Geschreven door in Praktijk lessen, Geslaagde leerlingen op 8 juni 2017

Een borreltje en dan op examen

7 keer zakken en bij de achtste keer voor het examen een borreltje nemen voor de zenuwen (en dan wel slagen ;-)), dat is wat mijn opa ongeveer 55 jaar geleden heeft gedaan om zijn zenuwen onder bedwang te kunnen houden. Gelukkig heeft het bij mij niet zover hoeven komen!

Zenuwen voor m'n toets, daarna lachen!

Mijn tussentijdse toets was niet heel lekker gegaan, op dat moment was ik op van de zenuwen. Ik had de bijzondere verrichtingen wel gehaald maar verder ging het rijden ronduit slecht. Bijvoorbeeld niet door hebben dat je de oprit naar de snelweg oprijd omdat je niet goed op de borden hebt gekeken, in z’n 3 weer weg rijden omdat je vergeten bent om terug te schakelen enzovoorts, enzovoorts. Als ik er op terug kijk kan ik er heel erg hard om lachen.

Meer vertrouwen in m'n examen

Om 9.30u word ik op opgehaald voor het laatste uurtje rijles voor mijn examen (7 juni). Toch wel een beetje zenuwachtig stap ik in de auto. Maar met meer vertrouwen dan bij de tussentijdse toets. Tegen de tijd dat we bij het CBR zijn en ik met de examinator in de auto zit, waren de zenuwen afgezakt tot gezonde spanning. Na een redelijk ontspannen rit, zonder ingrepen of gekke dingen, komen we weer aan bij het CBR. Terwijl ik uit de lesauto stap, krijg ik zomaar een beetje het gevoel dat het weleens gelukt zou kunnen zijn.

Na een break van 'n paar maanden toch gewoon klaar!

11.30u. Met een big smile op mijn gezicht -die ik er de rest van de dag er niet meer afkrijg- stap ik het CBR weer uit, wat ik voel? WAAAAT!!! IK IN 1X GESLAAGD?! Dus niet mijn opa achterna ;-)) Ik kan het nog niet echt beseffen dat het nu, na een jaar van lessen en een break van een paar maanden, en andere moeilijke periodes, dat het nu gewoon klaar is en ik gewoon zelfstandig mag rijden!

Telkens andere tips, bedankt!

Leendert, heel erg bedankt voor de leuke/fijne/leerzame lessen afgelopen jaar! Bedankt voor al je tips (telkens weer nieuwe/andere). En heel veel plezier in jullie nieuwe huis de komende tijd en jaren!


Groetjes, Joëlle

Joelle geslaagd voor rijbewijs bij LessenbijLeendert
Joelle in 1x geslaagd voor praktijkexamen Lessen bij Leendert

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: