Lessen%20bij%20leendert%20logo

Een dag stage bij autorijschool Apeldoorn

Geschreven door in Praktijk lessen, Nieuws, Kijken, waarnemen, Internetmarketing, Stagelopen bij LessenbijLeendert op 19 februari 2017

Stageverslag Bernt

 

Inleiding

ik zat achterin en had genoeg tijd om te observeren

Op 15 februari 2017 heb ik stage gelopen bij autorijschool ‘Lessen bij Leendert’. Het was een leuke dag waarin ik veel geleerd heb. Het was een lange, maar leuke dag. Om kwart over negen stond ik klaar staan en rond half acht was ik weer thuis. Ik was erg benieuwd of ik het leuk zou vinden of dat ik er helemaal niks aan vond. We gingen direct naar de eerste leerling. Ik zat achter in de auto en had tijd genoeg om te observeren. Onder weg legde de rij-instructeur allerlei dingen uit. Er hebben in totaal zes leerlingen rijles gehad deze dag. Al met al was het een leuke dag waarin ik veel geleerd heb en ook heb ervaren hoe het is om rij-instructeur te zijn.

Verslag

ik dacht dat het vrij saai was, de hele de dag in de auto - niets is minder waar

Ik ben op 15 februari 2017 op stage geweest bij rijschool Lessen bij Leendert in Apeldoorn. Mijn oom is zelfstandig rijinstructeur in Apeldoorn. Ik heb mijn oom opgebeld of ik bij zijn rijschool een eendaagse stage zou kunnen doen. Onderweg heeft hij mij verteld en heb ik met eigen ogen gezien wat het werk op de weg allemaal inhoudt.

Ik was erg benieuwd wat mij te wachten stond en ik had gedacht dat het vrij saai was om heel de dag in de auto te zitten. Maar dat was dus helemaal niet zo. Elke leerling is en rijdt weer anders. Het is ook erg leuk om door heel Gelderland te rijden. En om de zoveel tijd koffie drinken is ook niet zo gek.

Uddel, Harderwijk, Veenendaal, Harskamp, Apeldoorn

Om kwart over negen stond ik dus klaar en haalde mijn oom mij op. We zijn toen naar Uddel gereden om een leerling op te halen. Daarna zijn we naar Harderwijk gereden en daar ging de leerling rotondes oefenen (misselijkmakend aantal rotondes trouwens!). De volgende leerling moesten we ophalen in Veenendaal. Toen hebben we een stukje snelweg gereden en ook nog verschillende soorten bochten geoefend.

Er waren ook twee leerlingen die voor het eerst gingen rijden. Een in Harskamp en een in Apeldoorn. Dat was een hele ervaring. De ene keer werden de spiegels er bijna afgereden en de andere keer gingen we voor mijn gevoel achterin zo’n beetje met 70 kilometer per uur over een rotonde!

hoe word je een goede rij-instructeur?

Verder kreeg ik uitleg over hoe je het beste met een leerling om moet gaan en aan welke eisen je moet voldoen om (een goede) rij-instructeur te worden. Ook heb ik nog wat van de theorie opgestoken, dat lijkt me alvast makkelijk voor als ik zelf aan de beurt ben voor rijles. :-)

Om rij-instructeur te worden moet je een instructeursopleiding volgen. Van veel ervaring kun je ook een betere rij-instructeur worden. Ik denk dat het wel een hele opgave is om zoiets te leren. Maar het lijkt me toch best gaaf om rij-instructeur te worden.

Kortom, het was een supergave dag waarin ik veel geleerd heb!

Bernt

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: