Lessen%20bij%20leendert%20logo

Faalangst tijdens je examen of rijles

Geschreven door op 16 oktober 2015

Als je nou last hebt van faalangst, of je bent bang dat je weer blokkeert, of dat je ineens een onoplosbare fout maakt tijdens het rijden, kun je jezelf afvragen: ik moet er niet aan denken dat ik straks weer, weer... Dat het straks wéér fout gaat!

Je kunt ook denken: deur dicht! Volgende vraag! Ga bezig met een ander onderwerp! Je kunt ook denken, ik ben nu toch bezig met mijn examen, waar wil ik naar toe als ik mijn rijbewijs heb! Op welke fijne plaatsen kan ik allemaal komen als ik het op zak heb?

En hoe léuk zou het zijn als ik straks met m'n familie of vrienden een tochtje kan maken? Waar we zelf naar toe willen? Of welke vakantiebestemming lijkt me ècht leuk om naar toe te rijden?

Ga in geen geval staren. Als je dat van jezelf ontdekt, spreek dan jezelf toe: "Kijk naar de borden, blijf naar de borden kijken, even naar boven kijken!" "Kijk minimaal tweehonderd meter vooruit! Kijk dóor de bocht!" "Terug naar z'n twee voor de bocht, hoe hard mag ik na de bocht?" "Alle mensen mogen fouten maken, ik ben ook een mens, dus ook ik mag fouten maken. Het gaat om hoe je het oplost."

Kun je rijles met faalangstbegeleiding volgen in of rond Apeldoorn? Ja, dat kan. Het aanmelden voor rijles met faalangstbegeleiding kun je het gewone inschrijfformulier gebruiken. ;-)

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: