Lessen%20bij%20leendert%20logo

Gezondheidsverklaring vanaf 1 november '17 zelf invullen

Geschreven door in Praktijk lessen, Nieuws, Tips, Internetmarketing, Concentratie op 13 november 2017

Gezondheidsverklaring invullen gewijzigd vanaf 1 nov '17

Vanaf 1 nov jl. moet de leerling de zogenaamde Eigen Verklaring of Gezondheidsverklaring zelf invullen. Tot en met 31 oktober deed de rijschool dat vaak voor de leerlingen, behalve als er een van de vragen met 'ja' ingevuld werd. Degenen die vanaf nu een examen gaan afleggen, waarbij de Eigen Verklaring of Gezondheidsverklaring nog niet geregeld was, krijgen daarover vanzelf bericht.

Nieuwe vragen op de lijst

Bevatte de gezondheidsverklaring eerst tien vragen, nu zijn het negentien geworden. De vragen sluiten beter aan bij de beleving van de CBR-klant, en de klant krijgt alleen de relevante vragen te zien. De medische vragen zijn herschreven. Let daarop, want de vragen zijn veel specifieker. Stond er eerst: wordt of werd u behandeld vanwege een psychiatrische aandoening? Nu wordt gevraagd: 14) Heeft een arts bij u ADHD of ADD vastgesteld? 15) Heeft een arts bij u autisme of een vorm daarvan vastgesteld, zoals PDD-NOS, McDD of Asperger? 16) Heeft een arts bij u een andere psychische of psychiatrische diagnose gesteld?

ADHD

Waar je in het verleden een lichte vorm van ADHD of Asperger nog op eigen initiatief 'achter de kiezen' kon houden omdat je de vraag op diverse manieren kon uitleggen, is dat nu niet meer mogelijk. In dat geval ben je dus aangewezen op een langer traject, met een extra medische verklaring en mogelijk een rijtest. Ook krijg je dan mogelijk een examen waarin de examinator weet van je diagnose.

De bovenstaande vragen is overigens slechts een greep uit de totaal zevenenveertig vragen (inclusief subvragen). Dit is de complete gezondheidsvragenlijst.

Wat betekent dit voor mij?

Nu moet ik de verklaring zelf invullen op mijn.cbr.nl en ook daar afrekenen. Ik zal de verklaring in een vroeger stadium moeten invullen, zeker als ik een van de vragen met ja moet beantwoorden. Hier hoort namelijk een langer traject bij. Ik zal hem dus moeten aanvragen zodra ik start met rijlessen.

De eigen verklaring zal uit het voordeelpakket verdwijnen.

Als ik al een eigen verklaring heb afgerekend in het voordeelpakket? Als ik deze nog een keer moet afrekenen bij het CBR omdat de verklaring door de rijschool nog niet is aangevraagd, dan wordt het bedrag wat ik betaalde aan de rijschool aan mij terugbetaald.

Vragen

Als je verder nog vragen hebt bij dit onderwerp, neem dan contact op met je rijschool.
Logo CBR Lessen bij Leendert

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: