Lessen%20bij%20leendert%20logo

Help, waar parkeer ik m'n auto?

Geschreven door in Theorie lessen, Parkeren, Kijken, waarnemen, Tips op 25 mei 2016

Parkeren is een klus

Altijd weer een klus om je auto kwijt te raken. Eerst een plekje vinden. "Ja daar! is nog een plek. O nee, toch bezet." En dan het parkeren zelf nog, zie je auto er maar in te krijgen. Met een klein autootje is het zo 'gepiept'. Maar met een wat grotere auto hoor ik toch menigeen een beetje 'piepen'. Parkeer je vooruit, of achteruit in een vak?

Nieuwe borden?

Tegenwoordig lijken er ook wel steeds nieuwe borden bij te komen.

P, P+R, K+R, Pcarpool, Parts, Proute, Pelektrische voertuigen, Popladen elektrische dingen etc. Zie jij het nog?

Waar wel te parkeren?

Deze tip van de week gaat niet over hoe je het best en veiligst parkeert. Daarover heb ik trouwens al eerder geblogd. Deze tip gaat over de bordjes waar je wel mag parkeren en niet.

Tip van de week

Ook een tip van de week? Geef 'em door aan info@lessenbijleendert.nl of stuur een appje naar 06-4530 7248. Thanks. En deel dit of andere artikeltjes gerust. Ik heb er speciale knoppen voor onderaan deze pagina.

E04 Parkeergelegenheid

E04 Parkeergelegenheid, in de vakken. Geen beperkingen voor speciale voertuigen etc.

E12 Park en Ride

E12 Park en Ride, parkeren alleen toegestaan voor overstappers op het openbaar vervoer. Uiteraard niet buiten de vakken parkeren.

E08-01 Parkeergelegenheid op het trottoir

E08-1 Parkeergelegenheid voor auto's door gedeeltelijk op het trottoir te parkeren. Let op: Als dit bord er niet staat, kan het misschien handig zijn of lijken om op het trottoir te parkeren, maar het is niet toegestaan! Dus ook niet op de stoep ;-)

E01 Parkeerverbod

E01 Parkeerverbod - Het is hier verboden te parkeren aan deze zijde van de weg. De berm hoort bij de weg, dus ook niet op de berm parkeren.

E01-ZB Parkeerverbodszone

E01-ZB Parkeerverbodszone. In tegenstelling tot wat dit bord lijkt te zeggen, mag je in deze parkeerverbodszone wel parkeren. Het parkeren mag slechts in de vakken. Let op: Het kan ook vergunningparkeren zijn. In dat geval moet je èn een vergunning hebben èn in de vakken parkeren.

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: