Lessen%20bij%20leendert%20logo

Je gaat vanaf nu anders leren!

Geschreven door in Theorie lessen, Nieuws, Tips, Concentratie op 24 oktober 2019
Moet u de ambulance voor laten gaan - Theorie workshop Lessen bij Leendert

Je gaat vanaf nu anders leren!


Voor je theorie-examen zul je moeten leren. Dat is duidelijk voor iedereen. Anders slaag je niet.

Toch zijn er helaas veel mensen die niet slagen. En keer op keer niet slagen! *)

Die mensen zullen geholpen moeten worden.

Nou kun je jezelf helpen met slagen door naar een dagcursus te gaan. Die helpt je om de stof binnen zeer korte tijd (kortstondig) beter te kennen. Daarna ben je het binnen no-time weer kwijt overigens. Je verankert je kennis niet goed. Het resultaat is dan dat je makkelijker door het examen gaat, meer kans hebt om te slagen. En daarna in de praktijk nog met het gebrek aan echte kennis zit.

Voor de buitenwereld lijkt het alsof zo’n turbodag een oplossing is voor het probleem (slagen). Terwijl diezelfde buitenwereld tegelijkertijd zíet dat het geen oplossing is voor het probleem (kennis verankeren).

De zogenaamde trucjescursussen zijn een doorn in het oog van de minister van verkeer, Cora van Nieuwenhuizen. Ze noemt het zelfs oplichterij. *) Het Cbr past mede daarom het theorie-examen voortdurend zó aan, dat het steeds onmogelijker wordt om te slagen na een dagcursus. *)

Een dagcursus gaat je niet helpen, dus. Als het wel een goeie strategie zou zijn, die je wel zou gaan helpen, zou je school ook binnen een paar dagen klaar kunnen zijn. Handig toch? ;-)

Je leert verkeerd.

Het lijkt een harde constatering, maar de feiten zijn helaas zo. De waarheid: Je leert verkeerd. Helemaal niet leuk om te horen, maar de waarheid maakt de weg vrij voor je ontwikkeling.

Je zult voor je theorie vooral anders moeten leren dan voor je school. En dat ga je doen ook.

Op school haal je een rapportcijfer *) voor je werk. Daar is een vijf matig en een zes voldoende. ‘Op theorie’ moet je een negen halen. Een negen! Eigenlijk is ook daar een zes wel voldoende hoor, maar we hebben in het verkeer nou eenmaal afgesproken dat we alleen maar tevreden zijn met een negen, met een ‘zeer goed’.

Oke, nadat je drie pogingen hebt gedaan voor je theorie, zul je dus hulp moeten inschakelen bij het leren. Je kunt je focussen op het leerproces en niet op het leerresultaat. Nog beter is om hulp in te schakelen voor het verhogen van je leervaardigheid. Dat laatste klinkt mogelijk wat ingewikkeld, omdat je nu alleen gericht bent op slagen. Maar geloof mij, dit gaat je ook helpen bij je werk of je schoolwerk. Hoe zou het zijn voor jou? Als je in alle vakken gemakkelijker kunt leren?

Vanaf nu ga je anders leren

Zoek dan naar een cursus die je niet alleen helpt om je resultaten te halen (het snelle werk), maar investeer in een training die je beter helpt leren nadat je drie keer gezakt bent.

Wij leveren daarvoor een middagworkshop. Deze workshop wordt in november gegeven in Apeldoorn. Vanaf nu ga je anders leren voor je theorie. Daarnaast leveren we trouwens meer cursussen op het gebied van theorie, maar nu moet je eerst even naar de workshop komen!

Heb je behoefte aan deze workshop op een andere plek? Bij voldoende aanmeldingen komen we naar je toe.

Wat doen we in deze workshop? Je gaat naar huis met een haarscherpe analyse waar het misgaat met leren; de minst begrepen onderdelen in het theorie-examen worden duidelijk uitgelegd; ook ga je naar huis met de meest heldere strategie op papier om echt goed te kunnen leren. De kosten voor deze workshop zijn 17,50 per persoon. Aanmelden kan via  http://lessenbijleendert.nl.

 

 

*) https://www.ad.nl/binnenland/massaal-gezakt-voor-theorie-examen-cbr-lukt-het-jou-wel~a082ba0b/?referrer=https://www.google.nl/

*) https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/03/14/minister-slagen-voor-theorie-examen-met-trucjes-is-onmogelijk/?gdpr=accept

*) https://nos.nl/artikel/2083723-cbr-past-theorie-examens-aan-na-gesjoemel.html

*) https://mijn.bovag.nl/actueel/nieuws/2019/september/theorie-examen-aangepast-per-1-november

*) https://nl.wikipedia.org/wiki/Schoolrapport




Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: