Lessen%20bij%20leendert%20logo

Jelle jast het examen erdoor

Geschreven door in Geslaagde leerlingen op 9 december 2015

Vandaag is het zo ver... afrijden. Na maanden LessenbijLeendert is de dag gekomen. Vanaf 16,5 ben ik begonnen met lessen (2toDrive). Dat is me erg goed is bevallen, want vandaag ben ik in één keer geslaagd! Als ik zo terugkijk naar alle lessen waren deze leerzaam en natuurlijk ook erg gezellig. Eerst gingen we op pad in de Passat en daarna in de dikke Volvo. De eerste les, nog in die ouwe Passat was natuurlijk best spannend zo'n eerste keer, maar met Leendert naast me zat het direct wel goed. 

Vervolgens ga je steeds verder in het proces met leren autorijden, maar dan komt de theorie. Dit was een punt waar Leendert goed aandacht aan gaf en erg stimuleerde in de lessen. De theorielessen heb ik gedaan via iTheorie wat je LessenbijLeendert kan kopen, het is erg aan te raden. Je krijgt dan een account op de site iTheorie en hier kun je filmpjes bekijken, vragen maken, de theorie voorgelezen krijgen en zelf meelezen. Mede door deze methode heb ik mijn theorie ook in een keer gehaald. 


In de lessen blijft het niet alleen bij Apeldoorn, nee je gaat ook verder rijden naar bijvoorbeeld Arnhem. Daar heb ik op diverse rotondes gereden en zo ook gezien wat vooruitkijken voor invloed heeft op de doorstroming. Ook knooppunt Velperbroek, zo'n megarotonde, kwam een paar keer op mijn route.

Voor het examen deze week heb ik elke dag een uurtje gereden en elke keer een reflectieblad ingevuld. Een link naar dit zelfreflectieformulier kun je onderaan zijn website vinden. Zo kun je zien wat je moet verbeteren en verbeterd hebt. Als je twijfelt je waar je wilt lessen: ik zeg, ga gewoon LessenbijLeendert!

Of ik nog tips heb? Ehm even denken hoor... Ja, als je gaat invoegen op de snelweg, begin dan op tijd (=vroeger) met kijken en snelheid maken. De auto van LessenbijLeendert heeft power zat om wat verder door te trekken in z'n vierde versnelling (maak er gebruik van).

Wat ik bijna vergat is dat het doen van de Tussentijdse Toets mij veel rust gaf met het afrijden. Het kost wel wat, maar ja een herexamen is wel wat duurder. Ik had ook nog de mazzel dat ik een vrijstelling kreeg voor de bijzondere manoeuvres. Maar ook al had ik dat niet gehad, ik vond het zelf een hele goede voorbereiding. Toch was ik nog wel een tikje zenuwachtig hoor!

Enne, voor autoliefhebbers: ga niet op kleine dingen letten zoals wat voor type auto er voor je rijdt. Meer focussen op de weg en op het rijden. Wie zit erin en heeft dat invloed op zijn rijgedrag? Kan ik dan beter voorspellen wat hij of zij gaat doen? Het maakt voor de veiligheid namelijk niks uit wat voor automodel er voor of achter je rijdt ;-)

Groetjes, Jelle van Dam

Jelle slaagt voor het praktijkexamen na rijlessen in Apeldoorn - LessenbijLeendert

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: