Lessen%20bij%20leendert%20logo

Marc maakt van een olifant een mug, geslaagd voor rijexamen!!

Geschreven door in Geslaagde leerlingen, Nieuws, Kijken, waarnemen op 24 juni 2016

Lessen bij Leendert

Mijn ouders vonden het wel een leuk idee om voor mijn 18de verjaardag een rijles te regelen bij Leendert. Zodra ik erachter kwam dat ze dat van plan waren heb ik dat mooi even stopgezet “als jullie dat doen stap ik niet in” zei ik nog, maar ja, ik werd bijna 18 en een rijbewijs was toch wel handig voor mijn nieuwe baan. Dus ik zocht toch maar contact met Leendert en binnen de kortste keren had ik mijn eerste rijles…

Niks geen parkeerplaats

Voor mijn eerste rijles ging ik ervan uit dat ik met “die man” naar een parkeerplaats zou rijden om daar voor het eerst achter het stuur te kruipen, maar dat zat er mooi niet in. Gelijk achter het stuur, wat uitleg over de auto en rijden maar.

Vertrouwen

Les na les werd ik steeds vertrouwder met die mooie Volvo maar ook met Leendert. Je zit uren met z’n tweeën in de auto (of met 3) en uiteindelijk komen de gesprekken wel op gang. Eerst over koetjes en kalfjes maar later kwamen ook de serieuze onderwerpen aan bod: persoonlijk leven, problemen waar je tegen aan loopt maar ook heel belangrijk: geloof. Ik ben graag op mijzelf en mijn persoonlijke leven deel ik met maar weinig mensen, en over mijn geloof praat ik al helemaal met bijna niemand, maar wel met Leendert.

Van een mug een olifant, en weer terug

Leendert vindt altijd wel een manier om zijn leermomenten te verwoorden in een handige tip.

  • “Maak van die olifant nu eens een mug”
  • “Als je je adem in houdt, verstik je je eigen zelfvertrouwen”
  • “Je moet niet zo veel NA denken maar je moet VOOR (uit) denken”

Vooral die laatste heeft mij enorm geholpen, omdat ik te lang in mijn fouten bleef hangen. Zodra ik een fout had gemaakt werd de hele rit beïnvloed door die ene fout: ik dacht dat het toch al hopeloos was. Dus accepteer je fouten en ga door.

Wat ben ik blij dat ik Apeldoorn woon

Na een tijdje in Apeldoorn en omstreken te hebben gereden vertrokken we op een zaterdag naar Rotterdam. De rit die kant op was erg soepel maar toen ik eenmaal in Rotterdam aan kwam moest ik 0pas echt aan het werk. Waar moet ik voor het stoplicht gaan staan? Mag ik hier wel rijden? Welke kant moet ik nu op? Na die dag was ik “kapot” maar ik heb er enorm van genoten en vooral veel van geleerd.

Examen

Wat een ramp…

1ste examen met vrijstelling op een foutjes na ging het best goed, maar nog niet goed genoeg.
Volgende keer beter.

2de examen. Nee hé heb ik diezelfde man weer, dat maakte mij zo zenuwachtig dat bijna alles fout ging, ik ging van de ene fout naar de volgende nog grotere fout. Daarna zat ik er helemaal doorheen, had geen zin meer om verder te gaan ik haal mijn rijbewijs wel over een paar jaar. Maarja over een paar jaar moet ik waarschijnlijk weer bij het begin beginnen en daar had ik ook niet echt zin in dus toch maar weer wat lessen en door naar het volgende examen.

3de examen. 3 maal is scheepsrecht, toch? Met veel zenuwen liep ik het CBR binnen (wel blijven ademen hè Marc) gelukkig niet weer dezelfde man. Na een tijdje praten met de man kom ik erachter dat dit wel een erg fijne examinator is. Voor ik het wist was de rit al weer voorbij en…?

GESLAAGD!

Bedankt Leendert

Als je naar een rijschool op zoek bent en je komt Leendert tegen, twijfel dan geen moment of dit wel de goede rijschool is. Neem dit maar van mij aan: Het is de beste van Apeldoorn.

Nu kan ik eindelijk in mijn eigen auto gaan rijden. Waar ga ik als eerste heen? Naar mijn werk? Of toch ergens anders heen?

Leendert, bedankt voor de energie die je in mijn lessen hebt gestopt, bedankt voor de fijne gesprekken. Succes met de volgende leerlingen als ik je zie rijden zal ik wel claxonneren (als ik vind dat jij gevaarlijk bezig ben mag dat toch?) Bedankt!

Marc geslaagd voor rijbewijs in Apeldoorn
Marc slaagt voor rijbewijs bij LessenbijLeendert

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: