Lessen%20bij%20leendert%20logo

Michael geslaagd voor zijn rijbewijs! "Gooi het overboord!"

Geschreven door in Geslaagde leerlingen, Nieuws, Kijken, waarnemen op 8 juni 2016

Rijschool zoeken en vinden!

Het moest zo zijn geweest dat Leendert eerst ergens anders gewerkt heeft. Mijn ouders hebben hem daar ontmoet en kwamen erachter dat hij, toen ik 17 werd, een rijschool gestart had. Na onze eerste ontmoeting klikte het. Ik had mijn rijschool gevonden!

"Ik ben geslaagd!"

Ik ben geslaagd! Dat is wellicht het fijnste wat je kunt zeggen, nadat je met alle spanning een dik half uur rondgereden hebt, met een onbekende examinator naast je! Hiep hiep hoera! :D

Positief kritische feedback

Ik heb veel geleerd tijdens mijn rijopleiding. Het fijnste van alle lessen bij Leendert was, dat hij altijd positief is. Ook positief kritisch ;) Tijdens de feedback hielp dit enorm om niet alleen fouten te herkennen, maar ook de kansen om die fouten goed te maken, te herkennen.

Negativiteit krijgt geen ruimte

Omdat Leendert en ik beide onze harten delen met de Heer, met Jezus, zorgde dit voor rijlessen waar niet gescheld wordt en waar negativiteit geen ruimte krijgt.

Bewust waarnemen

Het moeilijkste van autorijden, wat bij veel leerlingen terugkomt, is het van veraf waarnemen en zelf een plannetje maken. Het bewust waarnemen was bij mij niet automatisch en tijdens het examen moest ik het blijven herhalen in m’n hoofd. “Niet vergeten! Blijf kijken, verder en verder, links en rechts.”

Tip: twijfel zet je bij de verkeerde bestemming

Ik verlaat Leenderts rijopleiding met het vlot, veilig en zelfstandig kunnen deelnemen aan het verkeer. Een belangrijke tip voor de andere leerlingen: Twijfel zet je bij de verkeerde bestemming. Het is zonde om twijfel te laten regeren in je rijgedrag, tijdens je examen, maar ook in je hele leven. Gooi het overboord!

We zien elkaar zeker nog eens Leendert. Ik heb van de lessen genoten!

Michael geslaagd voor rijbewijs bij rijschool LessenbijLeendert Apeldoorn
Samen met trotse pa Madern op de foto! Michael geslaagd voor rijbewijs bij LessenbijLeendert.JPG

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: