Lessen%20bij%20leendert%20logo

Naar Amsterdam met LessenbijLeendert - Rijschool Apeldoorn

Geschreven door in Praktijk lessen, Nieuws, Kijken, waarnemen, Rijles naar een grote stad op 8 maart 2016

Een aantal leuke foto's die we deze week maakten in Amsterdam.

Met LessenbijLeendert naar Amsterdam tijdens de rijles. Over de snelweg, invoegen en uitrijden, inhalen en links en rechts ingehaald worden, rijstroken wisselen, tot wel vijf keer achter elkaar. Hellingproef, vooruit in een vak parkeren, achteruit in een vak parkeren, in file parkeren. Omkeren met een halve draai, een bocht achteruit, drie keer steken. Alle bijzondere manoeuvres komen wel aan bod.

Waarnemen hogere orde

Wat je tegenkomt, kun je niet allemaal beschrijven. Auto's, trams, bussen, vrachtauto's, treinen, fietsen (!), bromfietsen, kortom: alle negen categorie├źn verkeersdeelnemers. Daarnaast valt er heel veel te zien. Je leert hier waarnemen op een hogere orde. Snel beslissen wat je moet doen, anders wordt de kaas van je brood gegeten.

Enorme meerwaarde

Dat lijkt heel leuk; kost het niet heel veel lessen? Deze dingen kun je toch ook best in Apeldoorn leren? Nienke: "Ja dat klopt enerzijds wel, maar ga het gewoon ervaren. Het heeft gewoon echt een enorme meerwaarde."

Wil jij dit ook? Neem contact met me op via telefoon, appen mag ook. 06-4530 7248

Gezien in Amsterdam

Gedaan in Amsterdam

Snelweg rond Amsterdam

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: