Lessen%20bij%20leendert%20logo

Net als Elselien slagen voor je rijbewijs? Lessen bij Leendert

Geschreven door in Praktijk lessen, Geslaagde leerlingen, Nieuws, Tips, Faalangst op 23 april 2017

Eerste keer rijles

De dag dat ik me aanmeldde om te beginnen met rijles herinner ik me nog als de dag van gisteren. Het was een plots besluit om te beginnen, want eigenlijk wilde ik het nog helemaal niet. Maar wie had durven dromen dat ik, ongeveer een jaar na aanmelding, in 1x zou slagen?! Nou, om heel eerlijk te zijn… ik niet.

De examenrit

En toen was het zover… 21 april, de dag dat mijn praktijkexamen stond gepland... De examenrit was heel ontspannen. Ik had gewoon het gevoel dat ik even gezellig een stukje ging rijden, en had op het moment dat ik ging rijden niet het idee dat het een examen was. Dit heeft mij ook heel erg geholpen, want met zenuwen gaat het rijden, zachtjes uitgedrukt, iets minder goed dan normaal. Maar het examen ging zonder veel zenuwen, dus ik heb lekker een stukje op de snelweg gereden en ook lekker een stukje door Apeldoorn. Ik heb zelfs de oudste drempels van Apeldoorn kunnen bewonderen ;)

Waar ik op gehoopt had werd bevestigd: geslaagd!!

Nadat ik de bijzondere manoeuvres had gedaan, die zonder problemen gingen, kon ik weer terug richting het CBR. Op het moment dat er tegen mij werd gezegd dat we weer terug gingen naar het CBR was ik wel erg benieuwd of ik geslaagd was. Ik hoopte het heel erg, maar ik weet zoiets nooit zeker. Bij het CBR aangekomen gingen we weer aan de tafel zitten en toen was het moment van de waarheid. En waar ik op gehoopt had werd bevestigd, ik was GESLAAGD! "Het duurde nog een tijdje voordat ik het echt kon geloven, maar het was toch echt zo. Na weken hard werken kan ik nu lekker zelf gaan rijden!"

#Tip 1

Eén van de belangrijkst tips die ik mee wil geven is: Geef niet op! Ook al gaat het helemaal mis, blijf doorzetten! Als je vertrouwen hebt in jezelf en je weet dat je het kan dan bereik je je doel ook.

#Tip 2

De tweede tip die ik mee wil geven is: oefening baart kunst! Hoe vaker je de handelingen herhaalt, zelf al gaat het heel vaak fout, er komt een moment dat het wel lukt!

Goede rijlessen

Leendert, heel erg bedankt voor de gezelligheid, je geduld en de goede rijlessen! Ook op de momenten dat ik het even niet zag zitten heb je me er doorheen geholpen. Nogmaals bedankt daarvoor!!

Lees jij dit nu en denk je: ik wil ook graag beginnen met lessen maar ik weet nog niet wanneer en waar? Gewoon doen! En je gaat zien hoe leuk het is!

Groetjes Elselien

Ps: als ik je zie rijden Leendert, zal ik zeker zwaaien ;)


Elselien geslaagd voor haar rijbewijs faalangstexamen
Elselien nadat ze geslaagd is op het station van Apeldoorn.

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: