Lessen%20bij%20leendert%20logo

Rijles buiten Apeldoorn - Amsterdam

Geschreven door in Praktijk lessen, Nieuws, Files en ongevallen , Afstand en bumperkleven, Fietsstraat op 20 juni 2016

Rijles buiten Apeldoorn

Als je lest bij Lessen bij (oom) Leendert, krijg je niet alleen op een leuke manier les, maar maak je ook uitjes buiten Apeldoorn. En dan niet zomaar een uitje, we zijn een dag naar Amsterdam geweest! En als je ergens ervaring op doet, is dat wel in een lesauto in Amsterdam. Eerst hebben we Hanneke opgehaald, en daarna zijn we rond half 9 vertrokken, de drukke snelweg op.

File en rijles, gaat dat samen?

En als je naar Amsterdam gaat, kan file natuurlijk niet ontbreken. We zijn erachter gekomen dat files soms onnodig ontstaan, bijvoorbeeld als een auto op een vreemde manier invoegt, of als er een vrachtauto op de vluchtstrook staat met pech, en iedereen nieuwsgierig is wat er aan de hand. Wat ik van het filerijden geleerd heb, is om goed afstand te houden en ver vooruit te kijken! Zo zie je de file van te voren aankomen.

Arrival Amsterdam

We kwamen aan in Amsterdam, en dat was meteen te merken. Je moet voor je gevoel razendsnel om je heen kijken. Ogen van voren, van achteren en opzij en beslissen waar je heen wilt rijden. Als je niet snel genoeg optrekt voor een stoplicht (verkeerslicht) word je daar meteen aan herinnerd door ongeduldige mensen die achter je staan. Aan het begin vond ik dat wel erg lastig.

Appelflappies in de Bijlmer

We zijn de Bijlmer in gereden en hebben daar bij de Albert Heijn wat te drinken gehaald en appelflappen, want ontspanning kon ik wel even gebruiken. Daarna heeft Hanneke het overgenomen en zijn we door de drukke binnenstad gereden.

Sightseeing met hellingproef

We hebben allerlei bijzondere gebouwen gezien, het Rijksmuseum, de mooie gevel van Chanel in de PC Hooftstraat, Madame Tussauds, de Dam en het Centraal Station. Ook zijn we door de grachtengordel gereden, en (oom) Leendert vond het nodig om vier keer een foto te maken van de bruggetjes over de grachten in de regen. Ik moest dus telkens op de helling stoppen zodat hij 'zijn fotootje' kon maken, maar ook daar heb ik weer van geleerd.

"Ik zal nooit meer vergeten om eerst terug te schakelen naar de eerste versnelling".

Exclusief zicht op Het IJ

Ook zijn we nog exclusief dicht bij Het IJ geweest, nadat Hanneke per ongeluk een doodlopende weg in is gereden :-) Het was een hele gezellige en daarnaast vermoeiende dag, maar we hebben veel geleerd in onze mooie hoofdstad. Ik kan wel voor mezelf concluderen dat ik erg blij ben dat ik gewoon mag afrijden in ons vertrouwde, rustige Apeldoorn!

Groetjes, Denise.

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: