Lessen%20bij%20leendert%20logo

Rijles buiten Apeldoorn - Amsterdam (22)

Geschreven door in Praktijk lessen, Nieuws, Parkeren, Files en ongevallen , Kijken, waarnemen, Rijles naar een grote stad op 1 juli 2016

Rijles in Amsterdam

Woensdag 22 juni was het zover. We gingen met rijles naar Amsterdam. Vooraf had ik al wel een beetje bedacht hoe het zou zijn, maar het is toch altijd anders ;)

Beter om me heen kijken

Al doende leert men, zo zegt het spreekwoord, en zo is het ook. Toen we in Amsterdam kwamen kwam ik er al achter dat ik nog veel beter om me heen moet kijken dan dat ik al deed. Het is in Amsterdam veel drukker en het lijkt onoverzichtelijker dan in Apeldoorn.

Verstopte verkeersborden

Zo zijn de verkeersborden soms ‘verstopt’ zodat je ze net niet ziet en je er later achter komt dat je bijvoorbeeld die straat helemaal niet in mag rijden. Dat betekent weer achteruit rijden en een andere route nemen. Maar dan heb je wel gelijk weer een keer geoefend met achteruitrijden en keren. Ook kom je wel eens verkeersborden tegen die je helemaal niet kent, maar alleen in Amsterdam staan.

Fileparkeren leerde ik in Amsterdam

Ik mocht ook voor het eerst fileparkeren in Amsterdam. We deden dat aan een parallelweg van de Bijlmerdreef. Daarna 's middags op de drukke Heemstedestraat. En ja, dat is best wel lastig met veel verkeer om je heen maar het is me gelukt en daar ben ik zeker trots op. Het is vooral zenuwslopend als je goed op moet letten op het verkeer voor en achter je en de kans is er ook nog dat er een metro aankomt, wat gelukkig die keer niet zo was.

Overconcentratie

Omdat ik zo gefocust was ben ik ook een paar keer twee keer over dezelfde weg gereden, zonder dat ik het zelf door had. Ik was gewoon een soort van 'overgeconcentreerd'. Het voordeel daarvan is dat je leert van je ervaringen en dat het de tweede keer wel beter ging. Zo vergeet ik dus bijna nooit meer in de eerste versnelling weg te rijden. Ook vergat ik voor de lessen in Amsterdam nog wel eens om terug te schakelen voor de bocht, dat zal niet meer gauw gebeuren.

20 kilometer filerijden

Aan het einde van de dag toen we naar huis gingen kon het rijden in de file natuurlijk niet ontbreken. Het is natuurlijk wel goed om te oefenen met rijden op de koppeling en vooral: afstand houden. Dan merk je pas hoe belangrijk afstand houden is. Als je even niet oplet, kan het verkeer zo stilstaan. Ik heb in twintig kilometer file wel gelijk geleerd hoe je goed je auto rollende kunt houden.

Al met al was het zeker een supergeslaagde dag en heb ik erg veel geleerd. Echt een aanrader.

Groetjes, Elselien

Rijles in Amsterdam Amstelkwartier
Wisselen tijdens de rijles
Verkeersborden APV

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: