Lessen%20bij%20leendert%20logo

Rijles in Duitsland

Geschreven door in Praktijk lessen, Nieuws, Kijken, waarnemen op 20 juni 2016

Goed vooruitkijken is noodzakelijk!

Goed vooruitkijken is best handig! Gisterochtend, 21 juni, ben ik met Leendert Roos van LessenbijLeendert de snelweg in Duitsland op geweest. Uiteraard reed Leendert zelf. Af en toe is dat nodig en meestal gaat hij alleen, maar dit keer ging ik mee. Zoals iedereen wel weet, mag je daar wat harder rijden dan in Nederland. Het is daarom ook noodzakelijk om wat verder voor je uit te kijken. Dat ondervonden we zelf. Door een moment niet goed op te hebben gelet was het zelfs nodig om een stukje achteruit op de snelweg te rijden. ;) (Dit was een voorbeeld dat we niet hoefden te volgen)

Hoe hoger de snelheid...

Hoe hoger de snelheid des te verder je voor je uit moet kijken om te zien wat de automobilisten voor je doen. Omdat het voor hen heel moeilijk is in te schatten hoe hard diegene achter hun rijd, denken ze dat ze nog tijd genoeg hebben om van rijbaan te verplaatsen om iemand in te halen. Maar met 220 kilometer per uur kom je toch 'best wel snel' dichtbij.

Nog een reden om goed te kijken

Nog een reden waarom je goed moet kijken is dat je eventueel ruimte kunt maken voor bestuurders die willen invoegen. En wanneer je iemand inhaalt, ga dan weer naar de rechterstrook. Allemaal voorbeelden waar goed kijken best goed van pas komt.Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: