Lessen%20bij%20leendert%20logo

Rijtest in een mooie hybride Volvo

Geschreven door in Nieuws, Parkeren, Files en ongevallen , Afstand en bumperkleven, Kijken, waarnemen op 14 juni 2016

Hybride auto uitgeleend aan LessenbijLeendert

LessenbijLeendert kreeg gratis een hybride auto mee van Volvo Nieuwenhuijse om te testen. Het model wat ik meekreeg was een Volvo XC90 T8. De gezamenlijke motoren van deze Volvo brengen een vermogen van 400pk. De auto blijkt enorm wendbaar. Je hebt niet in de gaten dat je met zo´n ruimtewonder onderweg bent. Het zicht rondom de auto vanuit de ruiten en in de spiegels is gewoon erg goed.

Machtige ervaring

Het was een hele mooie ervaring, dat kan ik wel zeggen. Wat een machtige bak om in te rijden. Je hoort niets bij het wegrijden op de elektrische motor. Als je rustig aan rijdt, kun je het een aardig eindje volhouden op alleen de elektromotor. Wel moet je af en toe juist in de remmen. Dan laden de accu's op.  Dat is een nieuwe ervaring. Meestal probeer ik remmen te voorkomen, hier moet je het juist doen.

Blokje om is leuker dan een omkeren

Ik heb natuurlijk niet alleen gereden, maar ook bijzondere manoeuvres getest. Diverse bijzondere manoeuvres waaronder parkeren in een vak, parkeren in file (met en zonder parkeersysteem). Daarnaast omkeren met een halve draai, de bocht achteruit, maar ook het bekende 'straatje keren'. Dat is nog de gekste bijzondere manoeuvre met deze wagen. Je rijdt namelijk liever een extra blokje om, da's veel leuker!

Advanced Driver Assistance Systems

Er zit een aantal heel aardige hulpsystemen op, waardoor je de auto bijna zelf kunt laten rijden. Zo is de cruisecontrol adaptief. Hij past de snelheid aan aan de afstand die je graag wilt houden. Nog een aantal van dat soort handige snufjes, waarover ik later een blog zal schrijven zijn ook in de auto verwerkt. Deze systemen zijn zogenaamde advanced driver assistance systems, kortweg ADAS. Ze helpen de bestuurder om gemakkelijke en veilig te rijden.

Doorgeven

Hartelijk dank aan Volvo Nieuwenhuijse dat ik deze auto meekreeg. Het was goed om deze ervaring mee te krijgen. Zo kunnen we ook de nieuwste snufjes op autogebied aan jou doorgeven, zonder dat je ze nu al in jouw auto hebt! ;-) Natuurlijk hoor jij alles in de les. Vraag gerust naar mijn ervaring! Wie weet gaan we een volgende keer samen!

Next time dus een vervolgblog over de ADAS.

Rijtest Volvo XC90 T8 hybrid
Rijtest met een hybride Volvo 400 PK
Volvo XC90 T8

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: