Lessen%20bij%20leendert%20logo

Thenks. Uit de grond van mijn hart!

Geschreven door in Nieuws op 11 juni 2016

Beste leerlingen,

Ik wil jullie allemaal hartelijk bedanken voor deze prach-ti-ge week! Een week waarin veel moois is gebeurd. Een week waarin we samen hard gewerkt hebben. Waarin jij en ik mooie resultaten hebben gehaald of soms ook wat pijn hebben gehad over de resultaten die we wilden halen, maar even nog niet binnen ons bereik lagen.

Hard gewerkt

We hebben in deze week zó hard gewerkt. Joukje en Alice op maandag. Peter, Nienke en William op dinsdag. Op dinsdag haalden we tevens het mooie resultaat dat Michael mocht slagen voor zijn examen en Hanneke de vrijstelling mocht binnenhalen voor de bijzondere manoeuvres tijdens de tussentijdse toets. Wat hebben jullie hard gewerkt! En Michael, wat kun je leuke blogs maken! Aan beiden: ga zo door!

Spelletjes en inspiratie

Op woensdag een lange dag met wel zeven verschillende leerlingen. Denise, Elise, Enneke, allemaal even hard gewerkt met leuke rijlessen. Ik haal er mijn inspiratie uit. Wegrijden en weer stoppen zonder de motor te laten afslaan. Best een opgave in het begin. Schakelen met gevoel. Pijn geleden om dingen die we moeten loslaten, die niet passen bij besluitvaardig autorijden. Terugvallen op onze intuïtie, want zuivere intuïtie laat je niet in de steek.

Maar ook leuke spelletjes gedaan, zoals rijden zonder remmen. Het drempelspelletje voor de beheersing van de koppeling en nauwkeurigheid. Het taxispelletje doet het ook goed: laat niet voelen dat je schakelt!

Op donderdag hebben we eerst in Apeldoorn een aantal lessen gedaan. Wat lijkt het soms eng op de autosnelweg. Maar ook paniek en snelwegangst kun je de baas! Samen leren kijken en bewust waarnemen. Het stuur uit handen geven en leren waarnemen en zo de rust en het overzicht weer te krijgen.

Amersfoort, Utrecht, Renswoude, Lunteren, Veenendaal

Daarna ben ik zelf naar het Hoornbeeck College in Amersfoort gereden om in Amersfoort, Renswoude, Veenendaal en Lunteren met vier leerlingen op donderdag  acht uur les te geven. Ieder twee uur. Met Jannemieke en Johan de eerste vier uur. Knap werk om rustig te worden na gevolgde examens. Hoe doe je dat dan, met zoveel straatjes van rechts in een 30km-zone? Soms heb je even een dag dat je denkt dat je terugvalt, maar daar wordt je sterker van!! Toen met Wilmer en Dinand samen naar Utrecht. Probeer maar eens lekker (onder begeleiding) rond te kijken op de autosnelweg. Dan valt pas op hoeveel aandacht het onbewust kost om een auto recht op de weg te houden met 130km/u.

Filerijden

En dan die drukke stad met files vanwege wegwerkzaamheden. Filerijden is lastig, maar wordt steeds belangrijker. En ook als je stilstaat, zijn er genoeg onderwerpen te behandelen. Daarnaast de serieuzere onderwerpen waaruit blijkt dat we een band opbouwen tijdens de rijles. Thanks, boys!

Uitslapen en driften

Vrijdag was voor mij een uitslaapdag. Bedankt Joëlle dat jij de les wilde verzetten, zodat dat mogelijk was. Uitgerust en fit gestart om daarna tot in de late uurtjes les te mogen geven. Rijden zonder remmen, bijzondere manoeuvres. Leren parkeren blijkt lastig te zijn, maar ook kruispunten vragen telkens weer aandacht. Vraagt Walter: ”Ga je me ook leren driften, of moet ik dat zelf leren? Dat is toch ook best een bijzondere manoeuvre?” ;-)

Twijfel

Als laatste dag mocht ik ook op zaterdag nog met Walter, Marc en Joukje rijden. Hoe beheers je je twijfel onderweg? Hoe zorg je ervoor dat twijfel geen kans krijgt? Hoe reageer je op de fouten die andere verkeersdeelnemers maken? Hoe zorg je ervoor dat je je rust herpakt als je weer een foutje gemaakt hebt?

Heel veel dank!

Jullie hebben echt heel hard gewerkt. Veel geleerd. Veel gegeven. Heel veel dank. Uit de grond van mijn hart, wat? Uit mijn tenen!! Mijn week kan niet meer stuk. Thenks.

Ook heel veel dank aan Jacoline, de liefde van mijn leven, die me de ruimte gaf om zoveel uren met mijn aandacht met jullie bezig te zijn met zoveel leuke inspiratievolle lessen.

Lijkt het je ook leuk om deel uit te maken van de leerlingen van LessenbijLeendert? Het is momenteel heel druk, maar schroom niet om je aan te melden! Ga naar inschrijven voor lessen of bel, mail, app voor meer informatie naar 06-4530 7248


Volg LessenbijLeendert ook op
Twitter https://twitter.com/leendert_roos
Linkedin https://www.linkedin.com/company/lessenbijleendert
Facebook https://www.facebook.com/lessenbijleendert
Instagram https://www.instagram.com/lessenbijleendert/





Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: