Lessen%20bij%20leendert%20logo

Tip van de week 10 moeite met parkeren?

Geschreven door in Praktijk lessen, Nieuws, Parkeren, Tips op 10 maart 2016

Moeite met parkeren?

Soms zie je auto's geparkeerd staan en denk je... Zou de bestuurder nu echt het idee hebben dat hij/zij klaar is met parkeren, of weet 'ie niet beter? Herkenbaar toch?

Vooruit moeilijker

Uit leerervaringen die ik bij veel kandidaten test, blijkt wat bijzonders. Het aanleren van vooruit in een vak parkeren is moeilijker, dan achteruit in een vak parkeren. Gemiddeld hebben de meesten in de helft minder tijd de achteruit-manoeuvre onder controle. Dat zou je niet verwachten, toch? Ook blijkt uit gegevens van diverse verzekeraars dat mensen vaak schade maken als ze achteruit willen wegrijden nadat ze geparkeerd hebben. Want vooruit inparkeren betekent vaak dat je achteruit weer weg moet.

Achteruit parkeren makkelijker

Neem een voorbeeld aan Emma. Ze begon met vooruit parkeren. Ik zei dat het handiger is als ze achteruit het vak ingaat. Na die opmerking over achteruit, snapt ze dat het eventjes meer werk is, maar makkelijker vooruit wegrijdt. Zij parkeert de auto nu met gemak achteruit in. Slechts de vrachtauto blijft ze lastig vinden. ;-)

De meeste leerlingen in mijn rijschool leren achteruit makkelijker. Ook diegenen die denken dat het moeilijker is - dat hebben hun ouders soms namelijk 'ingepeperd'.

Bijzondere manoeuvre niet bijzonder

Maar nu even zonder dollen: heb jij of hebt u moeite met parkeren? Of wordt achteruitrijden lastiger? We helpen jou of u graag weer op weg. In een uurtje kun je weer zonder moeite achteruit in een vak parkeren. Let wel: parkeren in één vak, er zijn er al genoeg die twee vakken denken nodig te hebben. 

Parkeren is een bijzondere manoeuvre, maar we halen dan samen dat hele speciale gevoel eraf. Zo bijzonder is het namelijk ook weer niet. Zo voel je je weer een stuk zekerder en lach je om anderen.

Voel je net zo zeker als Emma.

Heb jij ook een tip van de week of wil je een uurtje oefenen met parkeren? Bel of stuur een berichtje naar 06-4530 7248 of gebruik het contactformulier.Moeite met parkeren? Tip van de week 10
Vooruit parkeren moeilijker - Tip van de week 10
Achteruit parkeren is gemakkelijker - Tip van de week 10

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: