Lessen%20bij%20leendert%20logo

Tip van de week 12 Ik haat filerijden

Geschreven door in Nieuws, Files en ongevallen , Tips op 24 maart 2016
We vinden allemaal filerijden niet zo leuk. Om niet te zeggen dat we filerijden haten. En het kost ons in Nederland gezamenlijk zo'n 820 miljoen euro per jaar. Officieel heet dat fileleed, maar wie maakt zich eigenlijk druk om het oplossen van de file?

Heb jij ook zo'n hekel aan filerijden? Tomtom publiceert jaarlijks een Traffic Index voor stedelijke gebieden. Daarin wordt gekeken naar de vertraging die iemand heeft door verkeersdrukte. Het is -voor wat betreft de filedruk- fijn als je buiten deze gebieden werkt en woont! Even die drukte verlaten!

De publicatie van de Traffic Index Het artikel was van de week op de site van de NOS te lezen. Hier lees je het hele artikel.

Aan de hand van deze handige index kun jij dus wat gemakkelijker de files mijden. Dat is goed nieuws toch? Ik heb al eerder blogs gepost die gaan over hoe je het beste in de file kunt rijden. Of over het gebruik van de spitsstrook. Die kun je hier lezen.

Er gaat niets boven Groningen, of toch?

Op nummer twee staat Groningen.
Zoals je in de bijgevoegde opsomming kunt zien is de filedruk in Den Haag het ergste, nog erger dan in Groningen. (Er ging toch niets boven Groningen? Niet te serieus opvatten Groningers). Maar ja daar kun je feitelijk ook niet aan alle kanten de stad uit. In de top vijf staan verder nog Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen.

LessenbijLeendert komt met de autorijschool in drie van de vijf steden in de top tien. Niet alleen bezig met examenrondjes, dus. Gewoon om de kandidaten optimaal voor te bereiden op het echte verkeer. "Zoals het in een echte autorijschool hoort".

We leren dus met onze kandidaten ook om in de file te rijden. Er zijn mensen die dat onzin vinden, of te duur. Die spreek ik later wel weer, als we het hebben over dat ze filerijden haten.
Stedelijke gebieden met de meeste vertraging voor automobilisten

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: