Lessen%20bij%20leendert%20logo

Tip van de week 14 Voeten op je dashboard

Geschreven door in Nieuws, Files en ongevallen , Tips op 7 april 2016

Voeten op je dashboard. Relaxed of niet?

Het lijkt zo ontspannend hè, stoel iets achterover, lekker onderuit, voetjes net onder de voorruit. Liefst in het zonnetje. 

Afgelopen week zagen we het met rijles in onze binnenspiegel. Een kind had de voeten op het dashboard gezet. Het was een moderne auto, voorzien van airbags.

Wat gebeurt er als je een ongeluk niet meer kunt ontwijken en je airbags blazen op? 250km/u is de snelheid waarmee je airbag opblaast.

Wil je echt weten wat er gebeurt? Eigenlijk wil je hier niet over nadenken. Je knieën in je gezicht. Oogkassen, neus gebroken, kaak ontzet. Gebroken botten in je voeten.

Advies van rijschool Apeldoorn LessenbijLeendert: beide benen op de grond. Voor je eigen veiligheid. Accepteer het dus ook maar niet in je auto als een ander dat wil doen. Blijft gelijk de auto een beetje schoner. ;-)

Heb jij ook een tip van de week? Geef het onderwerp maar door. 06-4530 7248 of info@LessenbijLeendert.nl

Geen voeten op je dashboard

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: