Lessen%20bij%20leendert%20logo

Tip van de week 15 weet je hoeveel mensen moeite hebben met parkeren!

Geschreven door in Praktijk lessen, Nieuws, Parkeren, Tips op 14 april 2016

Er zijn altijd mensen, die hun rijbewijs al lang hebben en toch moeite hebben met parkeren. Bijvoorbeeld omdat ze weinig hoeven te parkeren en altijd vooruit in een vak duiken. Tsja, dan is het logisch dat je het verleert. Toch?

Voor die mensen heb ik een hulpje geschreven, in het kader van tip van de week. 

Maar ook voor leerlingen in de rijschool die zich voorbereiden op de komende les. Of het geleerde nog eens willen nakijken.

Parkeren vooruit in een vak blijkt in de praktijk vaak lastiger dan men verwacht. Dat zie ik tijdens de rijles. Bijna iedereen heeft meer oefening nodig om de lesauto netjes vooruit in een vak te parkeren dan netjes achteruit. En vrijwel iedereen zegt hetzelfde over het in de gaten houden van het verkeer. Dat gaat makkelijker met achteruit inparkeren.

Het wegrijden gaat gemakkelijker vooruit. Dat betekent in veel gevallen dat eerst achteruit ingeparkeerd moet worden.

Ik hoop ook nog wat tekeningen en of video's toe te voegen bij de pagina's die ik hieronder noem. Maar ja, je kunt niet alles op een dag doen, toch? En dan houden we ook nog wat voor de volgende keer over. Ik zal je op de hoogte houden als de updates klaar zijn!

Moeiteloos vooruit in een vak parkeren

Gemakkelijk achteruit in een vak parkeren

In een handomdraai in file geparkeerd

Ik hoop dat jij wat hebt aan de tip van de week 15. En anders deel je deze tip gewoon met iemand die er wel wat aan heeft ;-) Ongetwijfeld ken je iemand die er wat aan heeft. Heb je er vragen bij, dan ben ik uiteraard beschikbaar om ze te beantwoorden. Heb je hulp nodig in de praktijk? 06-4530 7248

Parkeren blijft moeilijk

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: