Lessen%20bij%20leendert%20logo

Tip van de week 5 hoe krik ik mijn theoriekennis op?

Geschreven door in Theorie lessen, Nieuws, Tips, Voorrang op 3 februari 2016
App voor verkeersborden - LessenbijLeendert

De vijfde tip van de week al weer. Deze keer: Hoe krik ik mijn theoriekennis op?

Theoriekennis. Leuk, leerzaam en in sommige gevallen levensbelangrijk. Het theorieexamen is veel in het nieuws momenteel. Ik schreef daar eerder een blog over: Het probleem is veel groter. Het lijkt mij daarom juist nu handig om als tip van de week aan je mee te geven. Hoe krik je je theoriekennis op?

1 Als je familie hebt die bezig is met het leren van theorie, haak dan eens aan! Je zou er een spelletje van kunnen maken door elkaar te overhoren. Maar ook eens een oefenexamen maken kan leuk zijn – hoe zit het ook al weer met voorrang en trams?

2 Ook op social media komen regelmatig vragen voorbij over praktijksituaties met voorrang of bordenkennis.

3 Abonneer je op blogs die met verkeer te maken hebben. En reageer erop als je denkt dat je wat kunt bijdragen. Wie weet welke spontane reacties je krijgt!

4 Maak een verkeersbordenspel voor als je op vakantie gaat. Wie weet ga ik je wel helpen.

5 Er zijn diverse apps beschikbaar die je kunnen helpen. Zo heeft verkeersleermiddelenleverancier (zo, mooi woord voor galgje trouwens) Verjo in 2013 een goede bordentrainer gelanceerd. En ook Lens Media ontwikkelde een app voor smartphone en tablet waarop je eenvoudig verkeersborden kunt trainen.


Heb jij een tip voor tip van de week? Mail hem gerust of reageer hieronder.


Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: