Lessen%20bij%20leendert%20logo

Tip van de week 7 hoe kom ik van van mijn boete af

Geschreven door in Theorie lessen, Nieuws, Kijken, waarnemen, Tips op 17 februari 2016

Je hebt je misdragen. Je hebt regels overtreden of hebt de lichten genegeerd. Je hield een telefoon vast tijdens het rijden. Whatever you did, doesn’t matter. Je wordt staande gehouden. Er volgt een verkeersboete. De zevende tip van de week. Deze keer: Hoe kom ik van mijn boete af? Of hoe voorkom je in het algemeen verkeersboetes?

Kijk de agent lief aan

De eerste manier om een boete te voorkomen is om oom agent (of tante agent, zo je wilt) lief aan te kijken. Slijm een beetje. Dat doe je zo:

1. Hou je koppie scheef;
2. Kijk zo schuldbewust als je kunt;
3. Geef de agent veel gelijk en herhaal dat nog een keer;
4. Zeg dat je het begrijpt en accepteert;
5. Doe alsof je weet wat de boetekosten zijn en overdrijf daarin een beetje;

"ja, ik weet dat ik niet handsfree belde, daar hebt u gelijk in, ik kan er niet onderuit, u hebt het gezien en ja, ik weet ook dat ik nu voor 500 aan de beurt ben, want ik heb niet handsfree gebeld en daar staan hoge bedragen voor. maar het was even niet anders, ik weet ook dat ik fout zat"

6. Zeg (speel met een enkele traan in je oog, komt betrouwbaar over) dat je dit normaal ook nóoooit doet;
7. Maar dat het logisch is dat je die boete nu krijgt.

Denk je ook niet dat de kans kleiner wordt dat je nu een boete krijgt? Zo voorkom je de brief van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Volle brievenbus

Zorg dat op de dag dat de onvermijdelijke brief komt, je brievenbus overvol zit. Hopelijk vergeten ze de dag erna terug te komen. Werkt trouwens ook goed als je geflitst bent, zonder dat je bent staande gehouden.

Ontken

En nu opletten! ;-) Je accepteert de brief van het CJIB gewoon niet. Maak de brief niet open. Oud papier is geduldig. Doe gewoon alsof je geen boete hebt gehad en leef vrolijk verder. Pas je gedrag vooral niet aan, want bij de volgende overtreding doe je het op dezelfde manier!

Ga in beroep

De volgende manier om een boete te voorkomen is ook een hele leuke! Protesteer. Vraag foto's op en ga in beroep. Het vervelende hierbij is wel dat je eerst de boete dient te betalen. Als je 'wint', krijg je je geld terug.

De moeilijkste

De laatste manier die ik noem is misschien wel de moeilijkst. Voorkom. Zoek de grenzen niet op. Ga niet overal drie kilometer te hard rijden – “want bij vier gaan ze flitsen”. Ga geen gas geven als het licht oranje wordt. Bel gewoon liever niet in de auto, ook niet handsfree. Als bellen toch moet, houd het kort. Hou je een beetje in. Blijf bij de grenzen vandaan. Dat siert alle mensen. Wie weet gaat het verkeer er nog eens wat christelijker uit zien.

Bedankt voor je aandacht weer even. Heb jij een tip voor tip van de week? Mail hem gerust naar info@LessenbijLeendert.nl of reageer hieronder. Je mag ook appen naar 06-4530 7248.

Om over na te denken. Of een onderwerp voor op een verjaardag. "Hoe verder je bij de grens vandaan blijft, hoe kleiner je kans dat je het prikkeldraad voelt".

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: