Lessen%20bij%20leendert%20logo

U heeft alles voor elkaar!

Geschreven door Leendert Roos in Praktijk lessen, Nieuws, Internetmarketing op 13 maart 2015

Van de week waren we in Utrecht met rijles. Waarom eigenlijk.

Onderweg kregen we controle. Niet dat we dat direct in de gaten hadden. We reden een dertig-kilometerzone in, komend vanaf de Structuurbaan in Nieuwegein.

Minirotonde, tweederde rond. Goed scannen, richting aangeven, gas los, indien nodig zacht bijremmen, terugschakelen naar z’n twee, sturen, enz.

We worden van de weg ‘geplukt’ door een motoragent. We vragen ons af wat we gemist hebben… Te snel gereden? Misschien een paar kilometer? Alcoholcontrole? Maar om deze tijd? Het is ‘slechts de zesde ure’. Dat zal dus wel niet. Er achteraan dan maar.

Op de parkeerplaats bij de McDonald’s staat een behoorlijke groep lesauto’s. Aha! We zien het al: lesautocontrole. Die hebben we nog niet eerder ghad tijdens de les.

Maar wat controleren ze dan? Dat is niet mis.

Leerling: Identiteitskaart, zit- en stuurhouding, spiegels goed afgesteld, zicht rondom.

Auto: aanwezigheid en afstelling extra wettelijke spiegels volgens Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WRM) en de extra spiegels volgens eisen Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), aanwezigheid en werking dubbele bediening, zichtbaarheid L-bord op het dak (gewijzigde eis), zicht rondom, kentekencard.

Instructeur: Rijbewijs, identiteitskaart, woonplaats, telefoonnumer, WRM-bevoegdheidspas en geldigheidsdatum.

Zo. Die rijschoolcontrole hebben we ook weer gehad. In de regio Utrecht gebeurt dat eens per twee weken. Dan in Amersfoort, dan in Veenendaal. Zien we in Apeldoorn of Beekbergen niet zo vaak.

De agenten die LessenbijLeendert controleerden gaven ons een compliment. “Je bent een van de weinigen die echt alles voor elkaar heeft”.

Waarvoor gaan we eigenlijk naar Utrecht? Voor de vrijheid! Om overal te kunnen rijden, waar we naartoe willen. Ervaring met begeleiding geeft die vrijheid. Voldoen aan de regels geeft ook vrijheid. Zekerheid. Rust.

Ondertussen zijn de meeste lesauto’s weer verdwenen. De agenten scholen een beetje samen, terwijl ik er even een foto van maak. Een van hen ‘protesteert’: “Wat is tie daar aan het doen?!” “Hij legt ff vast dat jullie niet aan het werk zijn!” Lachend kunnen we onze weg weer vervolgen.

Op naar meer van die lastige rotondes met drie, vier rijstroken die je niet in Apeldoorn hebt.

Vragen of opmerkingen bij deze blog? Reageer of deel op social media ;-) Of bel 06-4530 7245 voor persoonlijk contact.


IMG_1511.JPG

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: