Lessen%20bij%20leendert%20logo

Veranderen kost tijd

Geschreven door op 27 november 2016

Veranderen kost TIJD

Vandaag las ik in 'Het is ADHD' van Arga Paternotte en Jan Buitelaar over gedragstherapie en ADHD. Ik las daar een stukje over veranderingen aanbrengen in je eigen gedrag of het gedrag van je kind.

"Het is niet realistisch te denken dat na acht of twaalf sessies gedragstherapie de zakem weer op rolletjes lopen. Verandering kost tijd! Pier Prins (hoogleraar Klinische kinder- en jeugdpsychologie aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen aan de universiteit van Amsterdam) haalde eens het volgende voorbeeld aan:

Hoeveel tijd heeft men nodig om kinderen zelfcontrole aan te leren? Stel dat zelfcontrole voor kinderen, die hier door omgeving of erfelijke aanleg problemen mee hebbem, een vaardigheid blijkt te zijn als algebra voor kinderen die net leren tellen. Algebtra is te leren, in vele uren versprerid over vele jaren en niet in enkeleuren verspreid over enkele maanden. Een ruwe schatting van de hoeveelheid tijd die kinderen besteden aan het leren rekenen, uitgaande an een uur per shcooldag, komt uit op meer dan 2300 uur . het onder de knie krijgen van ioolspel kost ongeveer 1200 uur, kung fu 600 uur, piano leren spelen 450 uur, en mondharmondia 50 uur. leren en veranderen kost dus tijd. Deze aantallen conctrasteren stek met de gemiddelde duur van de msset behandelingen, die eerder ron de 30 uur lugt. Op basis hiervan is er weinig reden om aan de menen dan kinderen met ADHD zelf controle kunnen aanleren in minder tijd dan nod ig om mondharmoca te leren spolen.

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Bedankt weer voor de leuke les! Wel fijn dat Leendert je af toe alleen ophaalt. Ik voel me net even iets meer op m'n gemak als mijn laatste les wat langer geleden is."

Thomas, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb van mijn zus alleen maar positieve dingen gehoord dus ik zou graag bij u willen lessen! Ik hoor het wel!"

Anoniem

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Blijf lekker jezelf en zet een goede rit neer
30 juli 2020
Lees meer

En dan in mijn eigen Jeep !
20 juli 2020
Lees meer

Coronaprotocol
11 mei 2020
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: