Lessen%20bij%20leendert%20logo

Coronaprotocol

Geschreven door op 11 mei 2020

PROTOCOL VEILIG AUTORIJLES GEVEN IN TIJDEN VAN HET CORONAVIRUS

Vanwege het coronavirus mogen de rijscholen onder bepaalde voorwaarden lesgeven. Start je met autorijlessen, dan lees je hier de voorwaarden, zodat je weet waar je rekening mee moet houden.

De voorwaarden in grote lijnen:

  • Wanneer je verkouden bent, koorts of griepklachten hebt kan je rijles niet doorgaan.
  • De instructeur stelt voorafgaand aan je rijles vast of jij en huisgenoten geen klachten hebben die passen bij COVID-19. De instructeur stelt twee controlevragen: 1. Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose COVID-19 gehad? 2. Heb jij of iemand in je huishouden 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten? Worden beide vragen met 'nee' beantwoord, dan kan de les starten.
  • In de lesauto mogen maximaal twee mensen zitten – de leerling en de rijinstructeur. Contact met andere leerlingen moet te allen tijde worden voorkomen. Lessen starten vanaf een afgesproken ontmoetingspunt.
  • Tussen twee lessen met twee leerlingen moet er altijd een pauze zijn van minimaal tien minuten, om het voertuig goed te ventileren en te desinfecteren door de instructeur.
  • Bedieningsmiddelen (deurhendels, stuur, versnellingspook, handrem, spiegels, hoofdsteun, sluiting veiligheidsgordel, stoelknoppen, touchscreen, etc.) worden door de instructeur voor en na elke leerling gedesinfecteerd.
  • Aanvullend kunnen leerling en instructeur zelfstandig besluiten om een eenvoudig soort mondkapje te dragen en handschoenen. Leerlingen moeten zelf zorg dragen voor deze beschermingsmaterialen als ze die willen dragen. Wij adviseren dringend om handschoenen te dragen.

Kijk zelf wat je kunt doen uit oogpunt van preventie op zelfzorgcovid19.nl.

Wanneer blijf je thuis?

Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38grC) en/of benauwdheidsklachten.

Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38grC) en/of benauwdheidsklachten.

Was voorafgaand aan onze afspraak je handen met zeep, minimaal 20 seconden. Gebruik bij voorkeur papieren handdoekjes voor het afdrogen van je handen. 
Houd 1,5m afstand tot de volgende leerling bij het in- en uitstappen.
Handel zoveel mogelijk zaken digitaal of telefonisch af.

Als je de les moet afzeggen vanwege een van de bovenstaande redenen worden er geen standaardannuleringskosten gerekend. Dit graag aangeven voordat je les begint.

Het complete protocol voor het geven van rijlessen lees je op de website van Rijschoolpro. Hier staat een link naar het complete protocol.

Bij vragen ben je altijd welkom om meer informatie te vragen op 06-4530 7248.


Leendert Roos Apeldoorn Rijinstructeur

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: