Lessen%20bij%20leendert%20logo

Net als Hanneke slagen voor rijbewijs? Lessen bij Leendert

Geschreven door in Praktijk lessen, Geslaagde leerlingen, Nieuws, Fietsstraat, Faalangst op 12 augustus 2016

Hoe kies je een autorijschool

Autorijden. Hmm, dat klinkt leuk, maar waar ga je dat leren? Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar voor mij was het echt een zoektocht om een rijschool te vinden waar ik me goed bij voelde. Hoe ik bij LessenbijLeendert kwam, weet ik nog goed. Ik zat in havo 5 en had muziek als eindexamenvak. Dat betekent een examenconcert organiseren. Op het examenconcert kwam ik Leendert tegen. Hij sponsorde het project ook en hij vroeg of ik al was begonnen met rijles. Na dat gesprekje heb ik me aangemeld bij Leendert en ik kon beginnen.

Buiten je comfortzone

Je mag best weten: in het begin vond ik het best wel eng om te lessen. Na een paar lessen voelde ik me echter helemaal thuis. Eerst gingen de gesprekken over algemene onderwerpen, later hadden we ook gesprekken over serieuze onderwerpen. Als je bij Leendert lest, blijf je niet alleen in je vertrouwde omgeving met rijden. Je gaat echt buiten je comfortzone. Zo ben ik bijvoorbeeld in Amsterdam (video en blog Amsterdam), Nijmegen, Deventer (blog fietsstraat) en Zutphen geweest. Je leert dan extra veel, omdat je de weg echt niet weet. Je moet dus heel erg opletten. Waar moet ik de auto opstellen voor het oversteken? Welke straat moet ik in?

In Nijmegen heb ik over het Keizer Karelplein gereden. “Kijk maar even op internet hoe het er daar uit ziet,” zegt Leendert een les ervoor. Dus ik zoek een paar foto’s van het verkeersplein. “Hellup! Gaan we daar naartoe? Dat ga ik echt nooit doen!” Maar toch zijn we er naartoe gereden. Als je tegen Leendert zegt, dat je iets niet gaat doen, weet je zeker dat het wel gaat gebeuren. ;-)

Faalangst

Na een aantal lessen vertelde ik aan Leendert dat ik last van faalangst heb. Eerst wilde ik het niet vertellen, want dat hoeft ‘die man’ toch niet te weten ;). Maar achteraf ben ik heel blij dat ik het hem gezegd heb. Omdat ik faalangst (tips die je helpen bij faalangst, LR) heb, heb ik een faalangstexamen gedaan. Ik had al een tussentijdse toets gedaan en daarmee had ik een vrijstelling voor de bijzondere manoeuvres. Toch was ik alsnog heel erg zenuwachtig voordat het examen begon. “Gewoon blijven doorademen,” zei Leendert dan. “En niet nadenken, gewoon doen. En als je een foutje hebt gemaakt, gewoon rustig blijven doorrijden en aan andere dingen gaan denken.” Zomaar een paar tips van Leendert om ervoor te zorgen dat ik rustig bleef tijdens het rijden. We hebben ook een paar extra lessen gepland om hiermee goed vertrouwd te raken.

Examen doen...

Toen was het toch echt tijd om aan het examen te beginnen. Even met de examinator praten en toen de auto in. Het eerste stuk van de rit ging goed, ik was niet heel erg zenuwachtig meer. Ik dacht: ‘Vooral goed kijken en rustig rijden, dan zien we wel hoe het gaat.’ Maar toen sloeg de auto af. Oh nee, dacht ik, dit komt niet goed. Ik raakte een in de stress. Gelukkig herinnerde ik me dit: ‘Als iets niet goed gaat, moet je gewoon rustig blijven, doorrijden en je best doen.’ Dus dat probeerde ik.

...en slagen!

Toen gingen we de snelweg op. Invoegen, een paar vrachtauto’s inhalen, de borden volgen en vervolgens de snelweg weer af. Dat was ook weer gedaan. :) Nu gingen we weer richting het CBR. Toen we daar uitstapten, begon ik te twijfelen. Heb ik wel goed gekeken? Heb ik de juiste snelheid gereden? Maar gelukkig, het was goed genoeg om m’n rijbewijs te halen!:)

Bijzondere rijles, vraag en antwoord

Als je nog aan het twijfelen bent over de vraag welke rijschool je nou moet kiezen, heb ik hier het antwoord voor je: LessenbijLeendert. Zoals hij in zijn instagramstatus zegt: ‘Helpt bij het (terug)vinden van vrijheid door gewoon gezond gasgeven. Bijzondere rijles in Apeldoorn en wijde omgeving. 06-4530 7248’

En dat klopt. Wat mij betreft de beste rijles in Apeldoorn en omgeving!

Hanneke (Wilp) slaagt voor rijbewijs bij LessenbijLeendert (Apeldoorn

Reacties

Wat zeggen anderen:

"Ja de eerste les is me heel goed bevallen! Wanneer kan ik weer? Ik had eerst een rijinstructeur die me niet zo goed begreep, en nu heb ik dat gevoel gelukkig wel!"

Ilse, Apeldoorn

Nieuwe leerling:

"Ik heb vandaag weer heel veel geleerd. En wat ik fijn vind is dat ik de rust krijg om net zoveel te oefenen tot mijn zelfvertrouwen groot genoeg is om het alleen te durven."

Marthen

Wat zeggen anderen:

"Fijn dat ik de week voorafgaand aan het rijexamen elke dag een uurtje kon lessen! Dat gaf net de doorslag om in 1x te slagen, denk ik!"

Bart, Apeldoorn

Blogs & artikelen

Onder de motorkap van de lesauto
10 september 2021
Lees meer

Rijtest voor leerlingen met autisme
29 april 2021
Lees meer

Yes, vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald!
27 april 2021
Lees meer

Deel deze site via je eigen social media: